Svježe vijesti:

KO SDP BIH TUZLA: KAKVU PORUKU VLADA I MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA TUZLANSKOG KANTONA ŠALJU GRAĐANIMA?


Današnjom smjenom direktora uprave policije Tuzlanskog kantona Dževada Kormana, koji je u proteklom periodu pokazao kako je odlučna borba protiv kriminalnog podzemlja ipak moguća u našoj zemlji, Vlada Tuzlanskog kantona i Ministar unutrašnjih poslova TK su još jednom pokazali svoje pravo lice.

Pitamo Vladu Tuzlanskog kantona i njenog ministra unutrašnjih poslova ¸¸kakvu to poruku šaljete građanima Tuzlanskog kantona“? Da li mislite da smjenom čestitih i hrabrih ljudi, koji su svojim djelima stali u zaštitu preko 400.000 građana ovog kantona, niste već izazvali nemir i osjećaj nesigurnosti? Da li mislite da ste iznad zakona i međunarodne zajednice?

KO SDP BIH Tuzla u potpunosti podržava današnju zajedničku izjavu ambasadora SAD-a u BiH Erica Nelsona i visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, u kojoj se navodi da Odluka Vlade Tuzlanskog kantona o smjeni direktora uprave policije TK pokazuje da vlasti u Tuzlanskom kantonu nisu spremne da poštuju osnovne principe dobrog upravljanja, te da će posljedice snositi građani.

KO SDP BIH Tuzla upozorava da je današnja smjena direktora uprave policije Tuzlanskog kantona opasan politički presedan i eklatantan primjer političkog pritiska na nezavisan rad policije a koji će sigurno imati reperkusije na sigurnost građana Tuzlanskog kantona. Ovim činom, Vlada Tuzlanskog kantona i resorni ministar unutrašnjih poslova građanima su danas poslali jasnu i nedvosmislenu poruku, a to nije poruka sigurnosti, pravde i vladavine zakona.