Svježe vijesti:

Ispaljena tri hica upozorenja za migrante na granici Mađarske i Srbije


Pripadnik mađarske službe obezbjeđenja ispalio je noćas tri hica upozorenja nakon što je oko 60 migranata pokušalo da se probije kroz kontorlni punkt na granici sa Srbijom, saopštila je policija.

Niko nije povrijeđen u incidentu, saopštila je portparol Silvija Sabo. Policija je objavila da je grupa pokušala da uđe u EU na graničnom prelazu Reske /Horgoš/ oko 5.30 časova, zbog čega je pripadnik službe obezbjeđenja pucao.

Na ovom graničnom prelazu dogodili su se veliki nemiri tokom vrhunca migrantske krize 2015. godine, kada se policija sukobila sa stotinama ljudi koji su pokušali da se probiju na teritoriju EU.

Premijer Viktor Orban poslije toga je naredio da se podigne čelična ograda duž mađarske granice, da bi se spriječili dolasci.

Priliv migranata počeo je ponovo da raste krajem prošle godine, a trenutno svake sedmice granicu pokuša da pređe po nekoliko stotina ljudi.

Većina iz grupe koja je to noćas pokušala nije uspjela, a četiri osobe koje su ušle u Mađarsku su presretnute, saopštila je policija i dodala da je prelaz zatvoren.

Veći kontrolni punkt za međunarodni putnički i teretni saobraćaj na ovom graničnom prelazu je otvoren, navodi policija.

N1