Svježe vijesti:

Edin Mujić je pobijedio Hodgkinovu bolest (VIDEO)


“Znam da ne bih trebao plakati, ali od sreće nekada i morate. Dobio sam nalaze da se u mom organizmu ne nalazi patološkog metabolizma. Vrat, pluća, jetra, slezena sve je čisto. Iako sam bio IV stadij od prvog dana bolest nisam prihvatio. Živio sam za dan da dignem ruku u zrak i kažem: Pobijedili smo!’‘ kazao je Edin.

Podsjećamo, ovaj tridesetjednogodišnji mladić Edin Mujić, nalazio se na liječenju u UKC Tuzla, gdje je prošao kroz destruktivne terapije borbe sa zloćudnom bolešću. Kako kaže, nikada nije vjerovao da će se naći u takvoj situaciji, zato je svoje stanje krio od drugih.

Edinu je početkom prošle godine otkriven Hodgkinov limfom, poznat i kao Hodgkinova bolest. Kod Hodgkinovog limfoma, stanice u limfnom sistemu rastu abnormalno brzo i mogu se širiti izvan limfnog sistema. Kako Hodgkinov limfom napreduje, on onemogućuje sposobnost tijela ljudi. Samo jedan od lijekova koje je Edin morao koristiti iznosio je 1300 KM, a radi se o kapsulama Natulan.

RTV Slon je prva objavila apel za pomoć Edinu Mujiću, koji se sada zahvalio svim humanim ljudima: ”Hvala Vam za sve, nikad se ne bih izliječio bez Vaše pomoći. Ali ovdje borba ne prestaje ona se nastavlja” – poručio je Edin.

RTV SLON