Svježe vijesti:

ĐE' ZAPELO? KADA ĆE LUKAVAC DOBITI OBEĆANI KRUŽNI TOK?


Još prije više od dvije godine, tačnije 18. oktobra 2017. godine objavili smo tekst prenesen s facebook stranice Edin Delić, nacelnik opstine Lukavac u kome se navodi da su sazreli uslovi da Lukavac dobije adekvatniji ulaz u grad, odnosno kružni tok koji će zamijeniti konfuznu svjetlosnu signalizaciju koja je vrlo često mogući uzročnik čestih saobraćajnih nezgoda na ovom raskršću.

Tekst je objavljen pod naslovom:


Od tada do danas nisu vidljivi pomaci na izgradnji ovog, sigurnijeg rješenja za građane općine Lukavac. 

Iako su idejna rješenja kao i nacrti prikazani na fotografijama nastali još u vrijeme predhodnog načelnika Dževada Mujkića, te iako nije u nadležnosti općine, aktuelni načelnik je dao nadu građanima kako će se ovaj problem za dobrobit sviju ubrzo riješavati.

Međutim obzirom da općina Lukavac nema ingerencije nad ovom magistralnom dionicom puta, te kako je federalna vlast dolazila iz drugih političkih opcija, smatrali smo to razlogom nemogućnosti da se ovaj projekat implementira.

Šta je sad? Đe zapelo? 

Obzirom da je stranka koju je aktuelni načelnik u saradnji sa kolegama koji su napustili SDP osnovana, za rad ulaska u vlast s koalicionim partnerima SDA i ostalima koji čine vlast na svim federalnim nivoima, a sve pod motom za dobrobit građana... Pitamo se? Kada će Lukavac dobiti jedan od 4 (četri) kružna toka koja su plamirana još u vrijeme Dževada Mujkića?

Ili je osnivanje SD-a te ulazak u koaliciju sa SDA i svojevrsna izdaja birača SDP-a i ostalih građana koji su glasali za promjene, bila samo izgovor za ulazak u vlast zbog raspodjele pozicija podobnim prijateljima, bez da građani Lukavca i općine imaju korist od toga.

DA LI JE LUKAVAČKO RASKRŠĆE PLANIRANO FEDERALNIM- KANTONALNIM BUDŽETOM za 2020. godinu ILI BAR PLANOM DIREKCIJE CESTA FEDERACIJE ILI TK?