Svježe vijesti:

Zahtjev za uvrštavanje NK Prokosovići u Budžet Općine Lukavac za 2020.godinu


Na naš redakcijski e-mail stiglao je slijedeći tekst koji prenosimo u potpunosti : Ovim putem Vam se obraćamo sa Zahtjevom za uvrštavanje NK „Prokosovići“ Prokosovići u Budžet Općine Lukavac za 2020.godinu.
Naime, u posljednjih nekoliko godina u budžet Općine Lukavac, nisu uvrštena sredstva, za finansijsko i infrastrukturno održavanje sportskih kolektiva. 
Povod za uvrštavanje u Općinski Budžet jeste taj što se NK „Prokosovići“ Prokosovići takmiči u  2. Ligi Federacije BiH, trećem po rangu i kvalitetu takmičenja u BiH. U ovom rangu takmičenja se nalazi i NK „Svatovac“ iz Poljica i FK „Radnički“ iz Lukavca. Za FK „Radnički“ Lukavac, svake godine se usvajanjem budžeta izdvajaju znatna novčana sredstva, u odnosu na dva kluba koja pripadaju takođe istom nivou takmičenja. S obzirom da za nogometni klub „Prokosovići“ Mjesna zajednica „Prokosovići“ u suradnji sa privrednim poduzetnicima finansira troškove takmičenja, uvrštavanjem u Budžet Općine je velika pomoć za dalji opstanak i uspješan rad našeg nogometnog kluba.
Sredstva su nam potrebna za obezbjeđenje plaćanja troškova prevoza, infrastrukturnih radova – plaćanje ekonoma za održavanje klubskih prostorija, sportske opreme i dr. Takođe u sklopu Nogometnog kluba „Prokosovići“ aktivna je nogometna škola za rad sa djecom, u sve 3 omladinske kategorije, pioniri, kadeti, i juniori čije troškove rada također pokrivamo vlastitim sredstvima.
Pozivamo Vas da u nacrt budžeta Općine Lukavac za 2020 godinu, uvrstite minimalna sredstva u iznosu od 30.000,00-35.000,00 KM za pokrivanje godišnjih troškova NK „Prokosovići“.
Nadamo se da ćete nam izaći u susret te udovoljiti našem zahtjevu.


Unaprijed se zahvaljujemo,

MZ Prokosovići - Prokosovići