Svježe vijesti:

Svečanost povodom 26. godišnjice 212./222. BOSANSKE OSLOBODILAČKE BRIGADE


Udruženje "Veterani rata 212./222. Bosanske oslobodilačke brigade" danas je svečano obilježila 26. godišnjicu.


U 13 sati obavljeno je polaganje cvijeća palim borcima, a cvijeće su položile delegacije udruženja veterana 212./222. Bosanske oslobodilačke brigade, udruženje porodica šehida, ministarstva za boračka pitanja TK, općine Lukavac, O.Š. Lukavac Grad i O.Š. Lukavac Mjesto i JU Srednje Mješovite Ekonomsko-hemijske škole Lukavac. Prisutnima se obratio Predsjednik udruženja "Veterani rata 212./222. Bosanske oslobodilačke brigade" Elvir Alić.

Nakon polaganja cvijeća održana je svečana akademija u Centru za kulturu Lukavac, koja je otvorena sviranjem Himne Bosne i Hercegovine, u izvedbi orkestra. Nakon himne kćerke i sinovi demobilisanih boraca do pozornice su iznijeli zastave svih četa ove brigade.


Prikazani su video prilozi o ratnom putu brigade i radu na spomenicima Vijenca i Vozuće.

O ratnom putu, historiji i budućnosti koju su stvorili borci ove brigade govorili su Komandant brigade Bahrija Džananović, Načelnik brigade Samir Nukić, Zamnjenik Komandanta brigade Mustafa Burgić i Načelnik općine Lukavac Edin Delić. 
Udruženje veterana priredilo je i dodjelu zahvalnica, kao i paketića za djecu, nakon čega je upriličeno prigodno druženje.
Amar Memić