Svježe vijesti:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM ISTUPA NAČELNIKA OPĆINE


Na našu e-mail adresu stiglo je saopćenje za javnost OO SDP BiH Lukavac koje prenosimo u cijelosti bez izmjena:

Odavno više nije novost da načelnik općine Lukavac gdin. Edin Delić, kad god posrne i pogriješi, kad napravi problem, potraži adresu na koju će prevaliti krivicu. Oproban je to metod svih autokrata na ovoj planeti. Sada kada mu, zbog koaliranja sa SDA na svim nivoima vlasti, samo SDP ostao kao „krivac za sve“, ne preza ni od grubih neistina.
Neistina je da je SDP, na bilo koji način, uključen u mutna dešavanja oko lukavačke pijace, niti u sukob porodice Osmana i Murke Bajrić i Edina Delića. 
Osman Bajrić je, kao i Edin Delić, bio naš aktivist. Po njegovoj objavi na jednoj od društvenih mreža od 04.11.2019. god u kojoj iskazuje ljubav i vjernost Edinu Deliću, a imajući u vidu njihovu doskorašnju bliskost, zaključili smo da na gdina. Bajrića ne računamo u procesu konsolidacija mjesnih partijskih organizacija. 
OO SDP BiH Lukavac privodi kraju saniranje štete koju je ugledu Partije napravila grupa oko Edina Delića i nemamo namjeru trošiti puno vremena na populizam i stavove onih koji ih mijenjaju na dnevnoj bazi. Probleme sa svojim simpatizerima i članovima neka rješava u svojoj novoj stranci, a problem pijace u Lukavcu neka rješava sa svojim koalicionim partnerima. 
SDP Lukavac će učiniti sve što je u našoj moći da se za interes privatnog kapitala ne uništi pijaca u Lukavcu.

OO SDP BiH Lukavac