Svježe vijesti:

Ponedjeljak je dan "D" za mještane MZ Gornje Poljice


Predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac Mehmed Suljić zakazao je vanrednu sjednicu, koja će biti održana u ponedjeljak, 09. decembra 2019. godine sa početkom u 9,00 sati. Na dnevnom redu će se naći dvije tačke: Razmatranje i utvrđivanje Nacrta budžeta Općine Lukavac za 2020. godinu sa okvirnim planom za 2021. i 2022. godinu; Razmatranje i utvrđivanje Nacrta Odluke o izvršenju Budžeta Općine Lukavac za 2020. godinu.

Veoma interesantna stavka u nacrtu budžeta je 6.Primljeni kapitalni transferi od kantona: u kojoj je naveden ostatak novca u iznosu od 65.811 KM!

Zar ne bi trebali najprije prezentovati izvještaj o završenim poslovima i utrošenim novcem, cca 550.000,00 KM, a zatim obrazložiti ostatak novca, s kojim je prosto nemoguće riješiti pitanje vodosnadbijevanja u MZ Gornje Poljice? Vodite se pričom kako će to narod finansirati, nekada ovce političkih izbornih kampanja... ah, da, Izborna godina, zar ne, načelniče!
Na drugoj strani, za izdatke u 2020 godini, planirano je na stavci br 5. Izgradnja drugih infrastrukturnih objekata, da bude usvojeno 6.542.245,00 KM. Vjerovatno, sportska dvorana u MZ Gornje ili Donje Poljice? Opustošeni sportski poligon u novom ruhu, ili rekonstruisana fiskulturna sala u OŠ "Poljice" (trenutno najmanje fiskulturna sala na području Općine Lukavac, ako ne i kantona - srazmjerno broju učenika).

I opet, medijska hajka, prelivanje iz šupljeg u prazno! Usvojit će se i realizovati onako, kako samo oni žele.
I ne zaboravi, budi insan , plaćaj vodu!

Izvor/foto: Poljice-X