Svježe vijesti:

OO SDP BiH Lukavac - Podrška radnicima GIKILa u borbi za očuvanje radnih mjestaRadnici GIKILa već izvjesno vrijeme vode bitku za opstanak i očuvanje oko hiljadu radnih mjesta. Neregulisani vlasnički odnosi u ovoj kompaniji, naknadno potpisani aneksi ugovora, te posljednja dešavanja doveli su GIKIL na rub opstanka. Na sve ove propuste i neregularnosti, radnici GIKILa već deceniju upozoravaju upravu, ali i predstavnike vlasti.

Vlada Tuzlanskog kantona, kao jedan od osnivača GIKIL-a, po svemu sudeći započela je proces, koji nema mogućnost privesti kraju.

Nakon početne inicijative koja je onemogućila potpisivanja novih ugovora s partnerima i samim time dovela u pitanje funkcionisanje kompanije, Vlada TK pokušava ostati distancirana od problema koje su proizveli.
U prilog tome ide i izostanak resornog Ministra na zboru radnika koji je u održan u krugu ove kompanije.

Općinska organizacija SDP BiH Lukavac, daje punu podršku radnicima u borbi za očuvanje radnih mjesta. Borbi za dostojanstvo i zakonom predviđena prava radnika.
Apelujemo na Vladu TK da punim kapacitetom stane na stranu očuvanja jednog od najvažnijih privrednih resursa Tuzlanskog kantona.

OO SDP BiH Lukavac