Svježe vijesti:

Odgovor Munira Memića na sopćenje SD stranke


Na našu adresu stiglo je saopćenje vijećnika u OV Lukavac, Munira Memića koje prenosimo u cijelosti bez izmjena:

Ako čitate saopćenje za javnost objavljenu od strane SD BiH Lukavac postane vam odmah jasno ko je to pisao. Munir Memić do kraja života neće skontati pojam „VOLŠEBNO“ kao što to neće skontati niti jedan član pokreta SD BiH Lukavac. Jedan jedini kao od BOGA dat MESIJA mislio je da je on Svevišnji te želi dokazati da je puno pismeniji od zaštitara JP RAD Lukavac, jer zna šta znači VOLŠEBNO.
VOLŠEBNO si ti gospodine načelniče Edine Deliću zaposlio rođenu sestru i svoju ženu na gospodska radna mjesta sa unosnim platama i to ni manje ni više nego posve sumnjivo i mutno, tačno onako kako ti radiš. Ako je sumnjivo zaposlenje supruge Munira Memića, neukog zaštitara, onda jedno veliko AFERIM gospodine Deliću. Zar je potrebno javnosti obrazlagati da je supruga Munira Memića dijete heroja Šehida i da radi najmizernije poslove u Domu zdravlja Lukavac dok se tvoja supruga šepuri po kancelarijama Zdravstvenog zavoda, a nerijetko i po kafanama Lukavca i Tuzle zajedno s tobom jer imate šta potrošiti.
Ne diraj gospodine Deliću u Mosorovac koji mi zovemo „MALA SREBRENICA“, jer je svaka kuća Mosorovca pod istim bremenom tuge i žalosti a to je za tebe VOLŠEBNO. Umjesto što si zapošljavao u Općini Lukavac bračne parove i tebi bliske privatnike koji već imaju registrovane firme, bolje ti je bilo da si zaposlio koje dijete šehida, RVI, ili bilo koje drugo dijete sa Mosorovca. Naravno ti tražiš starosnu granicu od 25 godina a uvijek ima puno starijih, bez posla su i diplome fakulteta im ništa ne znače. Koliko je Munir Memić nasilan i koji zaštitnici i tutori štite njegove postupke morati ćeš prije ili poslije dokazati, a Munir Memić je uvijek spreman odgovarati za sve što je uradio pa makar ga to koštalo i slobode. Za tebe je načelniče „Body-gard“ čovjek koji potpuno profesionalno i zakonito obavlja poslove zaštitara imovine i ljudi u JP RAD Lukavac.
Da barem ti kao „Body-gard“ štitiš imovinu i ljude općine Lukavac, a ne da se razbacuješ milionima narodnog novca dajući ga po mjesnim zajednicama općine Lukavac sumnjivim osobama bez ikakvog pravdanja i odluke. Je li ti to VOLŠEBNO načelniče jer si tako kupovao glasove na izborima. To ti predstavlja nasilje nad građanima Lukavca, jer po nekoliko puta daješ novac istim licima bez ikakvog pravnog uporišta.
Sada kao član SDA Lukavac i kao općinski vijećnik sa mandatom kojeg mi ti nisi ni dao, niti ćeš mi ga uzeti, ja Munir Memić u ime svih Mosorovčana koje pokušavaš nahuškati protiv mene i koji od tebe nikad ništa nisu dobili tražim:
Da pod hitno, ali strogo po zakonu i onako kako se po Zakonu o budžetu pravdaju trošenja narodnog novca podneseš pismeni izvještaj ti i sva lica koja su u više navrata dobila novac iz Budžeta koji si dvije godine privatizovao.
Da pod hitno obrazložiš zašto to nisi do sada učinio iako si bio to dužan uraditi, a ja kao obični zaštitar ali i odgovoran općinski vijećnik da to prihvatim ili ne prihvatim na jednoj od sjednica općinskog vijeća Lukavac.
Da kažeš narodu koji je pokraden, postoje li zakonom propisani i izdati fiskalni računi za novac koji si dao, jer si i sam objavio u dnevnom listu „Avaz“ da ne možeš dopustiti da se vašar u Puračiću održava bez poštivanja Zakona o porezu na dodanu vrijednost i obaveznog izdavanja fiskalnih računa.
Da pod hitno procesuiraš ti i tvoja politička SD BiH Lukavac sve nestašluke i nasilništva običnog zaštitara Munira Memića kao i ovaj što se desio i o kojem pišete, jer ću ja svakako ono što ti radiš u protkle tri godine prijaviti svima koji ispituju lopovluke i korupciju.
Zapamti načelniče Deliću za sva vremena da ne postoje takve prijave protiv mene a isto tako je potrebno da znaš da neću odustati dok jedan od nas dvojice ne bude iza REŠETAKA, a istovremeno pozivam sve organe gonjenja da izvrše provjeru i mojih i tvojih nestašluka jer se moji ne kriju po laticama policije i Tužilaštva i nek se zna ko ima od nas dvojice političke zaštitnike i mentore, jer bi jedan od nas dvojice trebao biti u Bajboku a to nije zaštitar Munir Memića.

Saopoćenje potpisao
___________________________
Munir Memić