Svježe vijesti:

ICEI 2019 Tuzla: Počele sjajne panel-diskusije i izvanredna predavanja


Grad Tuzla je domaćin  trodnevne Internacionalne naučne Konferencije “Ekonomija integracija ICEI 2019″, a organizatori su Ekonomski fakultet UNTZ i Grad Tuzla.
Šesta naučna konferencija s internacionalnim učešćem „Ekonomija integracija“, ICEI 2019,  održava se od 05. do 07. decembra 2019. godine u Tuzli.

Razmjenom ideja i iskustava kroz kritičko mišljenje, Šesta naučna konferencija ICEI 2019 ima za cilj pružiti odgovore kako poboljšati konkurentnost prevladavanjem negativnih trendova (e)migracija u smislu: jačanja institucija i politika za stvaranje okruženja koje motiviše ljude da ostanu u zemlji i privlači kvalifikovanu radnu snagu iz drugih zemalja,poticanja upotrebe doznaka za investiranje umjesto za potrošnju, ublažavanja negativnih fiskalnih uticaja,stvaranja povoljnog poslovnog okruženja u nacionalnom i regionalnom kontekstu,održavanja ekonomske stabilnosti i poticanja otvaranja novih radnih mjesta,povećanja kvaliteta postojeće radne snage modernizacijom obrazovanja, izgradnje kapaciteta za inovacije kroz jačanje saradnje između univerziteta i industrije na polju istraživanja, razvoja i inovacija.