Svježe vijesti:

Grupa "Odgovorni građani za zdravu lokalnu zajednicu" obradovali mališane podijelivši 130 paketića


Drage i dragi naši, iza nas je nekoliko teških dana. Prije svega spoznali smo da u našoj najbližoj okolini zaista postoje djeca koja nikada nisu dobila novogodišnji paketić. Bolna je činjenica da su ta djeca zaboravljena od svih. Iako smo, prije svega zbog nedostatka zvaničnih informacija o toj djeci i malog broja volontera, imali praktičnih problema (podjela paketića na terenu) prilikom same realizacije ove akcije, možemo sa ponosom istaći da smo podijelili više od 130 paketića, te da je svaki od njih lično uručen dječici u njihovim domovima. Naši volonteri su ovih dana posjetili doslovno svaku mjesnu zajednicu kako bi bili sigurni da će paketići doći u prave ruke. Nadamo se da smo našim najmlađim sugrađanima makar na trenutak uljepšali ove praznične dane.
Vrijedi istaći da su paketići bili jako sadržajni te su u zavisnosti od uzrasta djece sadržavali: pelene, kašice, puder, kremu, vlažne maramice, dezodorans, pastu i četkicu za zube, igračku, odjeću, voće i svakako nezaobilazne grickalice i slatkiše.
Hvala vam što ste nam pomogli da skupimo 2002.5KM. Paketići su namjenski pravljeni u zavisnosti od uzrasta i spola djece.
U priloženim fotografijama možete vidjeti kako je izgledao naš jedan dan, na terenu.
Zaista najiskrenije HVALA još jednom svima. Zbog činjenice da vas ima puno te kako ne bi nekoga zaboravili, nećemo navoditi nikoga posebno.
Nadamo se da ćemo uspjeti ovo pretvoriti u tradiciju i dići na jedan viši nivo.
Ostalo nam je 283KM te ćemo ih utrošiti u nekoj od budućih akcija, istakli su aktivisti facebook grupe "Odgovorni građani za zdravu lokalnu zajednicu".