Svježe vijesti:

Džudo klub „Lukavac“ od osnivanja do danas...


Džudo klub „Lukavac“ je osnovan 1956.godine i najstariji je džudo klub na području Bosne i Hercegovine. Takmičari ovog kluba su uvijek važili za dobre i uspješne takmičare, a to dokazuju i njihovi rezultati: Balkanski prvaci i osvajači balkanskih medalja u svim starosnim kategorijama, Državni prvaci u svim starosnim kategorijama, osvajači medalja sa Evropskih kupova, Evropskih univerzitetskih igara, učesnici Olimpijada mladih, Mediteranskih Igara, Univerzijade, evropskih i svjetskih prvenstava. 

Rezultati naših takmičara su prepoznati i od strane komisija za Izbor sportiste i u nastavku ćemo izdvojiti najznačajnije:

• Selma Sejdinovic: najuspješnija sportistkinja Općine Lukavac 8 puta (od 2011 do 2018), najuspješnija sportistkinja Tuzlanskog kantona 2 puta (2012 i 2014), najuspješnija juniorka Tuzlanskog kantona 2011.godine, najuspješnija seniorka Tuzlanskog kantona 4 puta (2013,2014,2016,2017) , najuspješnija sportistkinja student BiH 2016 godine, Sportska nada BiH 2012 godine, dobitnica priznanja za ostvareni sportski rezultat 2014. godine u izboru sportskog saveza BiH i trećeplasirana sportistkinja BiH 2012.godine u izboru Olimpijskog komiteta BiH
• Nermina Irnas Memić:najuspješnija sportistkinja Općine Lukavac 4 puta, u izboru sportiste Tuzlanskog kantona 3. u konkurenciji seniorki 2010.godine, 2008.godine najuspješnija seniorka Tuzlanskog kantona, 2007.godine  3.mjesto u konkurenciji juniorki, 2006.godine 2.mjesto u konkurenciji juniorki. 
• Selma Smajlovic Karic: najuspješnija sportistkinja Općine Lukavac 4x, u izboru sportiste Tuzlanskog kantona 3.mjesto u konkurenciji seniorki 2005.godine, 2007.godine najuspješnija seniorka TK, 
• Selma Ograšević: u izboru sportiste Tuzlanskog kantona 2015.godine najuspješnija juniorka, više puta proglašena najuspješnijom kadetkinjom i juniorkom Općine Lukavac.
• Mirhed Huremovic: 2x najuspješniji sportista Općine Lukavac.
• Lejla Sejdinović: više puta proglašena najuspješnijom seniorkom, juniorkom i kadetkinjom općine Lukavac
• Trener džudo kluba "Lukavac" Zijad Sejdinovićje više puta proglašen najuspješnijim trenerom na Općini Lukavac,  
 2002.godine je bio drugoplasirani u konkurenciji najuspješnijih trenera Tuzlanskog kantona, 2006.godine 3.mjesto u konkurenciji najuspješnijih trenera TK, 2014.godine 2.mjesto u konkurenciji najuspješnijih trenera TK, dobitnik priznanja za doprinos razvoju sporta od strane Sportskog saveza BiH. 

Takmičari džudo kluba "Lukavac" u 2019. godini su osvojili:

• 3 BALKANSKE MEDALJE: od čega jednu zlatnu i dvije bronzane. Lejla Sejdinović na Balkanskom prvenstvu za seniore koje je održano u Albaniji je osvojila bronzanu medalju (individualno) i zlatnu medalju (ekipno). Ajla Mujic je osvojila bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu za starije pionire u Makedoniji.

• 7 DRŽAVNIH MEDALJA od čega jednu zlatnu, 3 srebrene i 3 bronzane. Na državno prvenstvu za starije pionirke u ekipnom poretku  džudo klub „Lukavac“ je zauzeo treće mjesto.

Državne medalje su osvojili:
- LEJLA SEJDINOVIĆ - 3.mjesto na Državnom prvenstvu za seniore.
- AJLA MUJIĆ - 1. mjesto na Državnom prvenstvu za starije pionire
- DALAL ODOBAŠIĆ - 3.mjesto na Državnom prvenstvu za starije pionire
- ANES TUFEKČIĆ - 2.mjesto na Državnom prvensvtu za mlađe pionire
- SARA BEGIĆ- 3.mjesto na Državnom prvenstvu za mlađe pionire
- LEJLA KOVAČEVIĆ - 2.mjesto na Državnom prvenstvu za poletarce
- VEDAD ODOBAŠIĆ - 2.mjesto na Državnom prvenstvu za poletarce

•Na FEDERALNOM PRVENSTVU takmičari ovog kluba su osvojili 13 medalja od čega 5 zlatnih, 1 srebrenu i 7 bronzanih. U konkurenciji starijih pionirki džudo klub Lukavac je proglašen najuspješnijom ekipom prvenstva.

🥇 Zlatne medalje su osvojijli: Ajla Mujić, Dalal Odobasic, Vedad Odobašić, Lejla Kovačević i Sara Begić.
🥈 Srebrenu medalju je osvojio Mahir Bušić, a 🥉 bronzane medalje su osvojili: Ahmed Kasumović (u kadetima i juniorima), Adela Huskanović (u kadetim i juniorima), Semir Mahmutovic, Maid Nukić i Safet Handanović

•Na međunarodnim turnirima takmičari ovog kluba su osvojili ukupno 96 medalja od čega: 34 zlatne, 19 srebrenih i 43 bronzane medalje. Na Internacionalnom džudo turniru u Zvorniku, Džudo klub "Lukavac" je proglašen najuspješnijom ekipom kadetkinja, a na međunarodnom džudo turniru „Srebreno Jezero" u Srbiji najuspješnijom ekipom starijih pionirki.

Ovom prilikom kolektiv džudo kluba „Lukavac“ se zahvaljuje ustanovama koje su pomogle rad kluba u protekloj godini a to su:
- Općina Lukavac, 
- Sportski savez Općine Lukavac, 
- Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK,
 - Federalnom ministarstvu za kulturu i sport,
 - Ministarstvu civilnih poslova BiH, 
- J.U. Osnovna škola „Puračić“, 
- Fitnes Centar Čađo, 
- Centar za kulturu Lukavac JU Centar za kulture Lukavac

Također izražavamo zahvalnost medijskim kućama i internet portalima koji nas podržavaju, a to su:
- RTV Lukavac , 
- RTV Slon, 
- RTV TK,  
- SodaLIVE.ba | Lukavački Info Portal, 
 -LTK info i dr.

Zahvalnost izražavamo i roditeljima naših takmičara koji kroz podršku svojoj djeci ujedno podržavaju i rad kluba.

Svima želimo puno sreće i uspjeha u Novoj godini.
 
Sretna Nova 2020 godina! 🍀