Svježe vijesti:

Dr. sc. Željko Zombra jedan od 15 svečano promovisanih doktora nauka Univerziteta u Tuzli


Svečanim činom dodjele doktorskih diploma na čast doktora nauka danas je Univerzitet u Tuzli promovirao je 15 doktorskih kandidata koji su odbranili doktorske disertacije na fakultetima Univerziteta u Tuzli.

Svečanu ceremoniju promocije doktora nauka otvorila je Rektorica Univerziteta u Tuzli,   prof. dr. Nermina Hadžigrahić, govoreći o značaju obilježavanja jednog od najznačajnijih uspjeha u naučnom usavršavanju, kao i značaju ovakvih promocija za Univerzitet u Tuzli.

”Svaki put kada promoviramo doktore nauka mi smo posebno sretni. Svako od njih će dati svoj doprinos na mjestu na kojem rade ili Univerzitetu u Tuzli koji ostaje njihova kuća u kojoj su dobrodošli. Novi kadrovi se uvode u svijet nauke, akademska zajednica postaje snažnija i bogatija, i koliko god da je današnji dan značajan za svakog od kolega koji će danas primiti diplomu, značaj za Univerzitet je još veći. Naši doktori nauka, koji će danas zasluženo dobiti diplome, učestvovat će u procesu stvaranja novih vrijednosti”, kazala je rektorica Hadžigrahić.

U ime Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, prisutnima se obratila ministrica Fahreta Brašnjić. Na početku svečanosti akademsku himnu Gaudeamus izvela je sopranistica Dženana Huseinagić uz pratnju Nudžejme Huseinagić na klaviru, a kompoziciju Valcer broj 8 autora Agustina Barriosa koju je na gitari izveo učenik Srednje muzičke škole Čestimir Mirko Dušek, Edmir Begović u klasi profesora Elvisa Sivčevića.

Prilikom svečane ceremonije promoviranja doktore nauka predstavljali su dekani i prodekani fakulteta koji su govorili o biografskim podacima doktoranata, naučnom i stručnom radu, te o doktorskim disertacijama i doprinosu doktorskih disertacija nauci. Doktorske diplome danas promoviranim doktorima nauka uručila je rektorica Univerziteta u Tuzli dr.sci. Nermina Hadžigrahić.

U ime promoviranih doktora nauka, prisutnim se obratila dr.sc. Ermina Cilović Kozarević.

Na čast doktora nauka danas su promovirani:

dr.sc. Goran Glamuzina

dr.sc. Željko Zombra

dr.sc. Bahira Demirović

dr.sc. Edin Zukić

dr.sc. Salih Azabagić

dr.sc. Edis Nasić

dr.sc. Haris Omerika

dr.sc. Zijada Alić

dr.sc. Jasmina Džafić

dr.sc. Refik Kurbašić

dr.sc. Fuad Hadžimehmedović

dr.sc. Selma Jusufović   
        
dr.sc. Izeta Husić-Đuzić   
                                  
dr.sc. Ermina Cilović Kozarević

dr.sc. Jasmina Lukić

Foto facebook

Izvor/foto:RTV Slon