Svježe vijesti:

Zvanično počela izgradnja Područne škole u Devetaku


Danas su u prijepodnevnim satima u Devetaku i zvanično započeli radovi na izgradnji Područne škole. Izvođač radova je kompanija “ADAB”doo Poljice.

Podsjećamo da je gradnja ove škole davno zaustavljena, ali je na jednoj od sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, a na inicijativu zastupnika iz Lukavca, Fahrudina Skopljaka, jednoglasno usvojena Odluka kojom se odobravaju sredstva u iznosu od 200.000,00 KM za nastavak izgradnje PŠ Devetak.

Nakon ššto su sve procedure završene, radovi su danas i zvanično počeli, a svoje zadovoljstvo današnjim danom na društvenoj mreži Facebook podijelila je i direktorica OŠ u Puračiću Rasima Tupuškić Smailović uz priložene fotografije sa početka radova:

“Dragi moji prijatelji, želim vas obavijestiti da je napokon krenula izgradnja područne škole “Devetak”. Iskreno se nadam će izvođaču radova – Doo Adab Poljice vrijeme ići na ruku i da će prvu fazu izgradnje završiti u predviđenom roku. Zahvaljujem se na nesebičnoj podršci mojih dragih Devetačana, a posebno Ermin Jusufović i g. Fahrudinu Skopljaku koji su se borili 3 godine i izborili da Vlada TK-a izdvoji sredstva za izgradnju prve faze škole. Hvala mladim projektantima Alteusa Adeli Kurtić i Semiru M. koji su moje želje pretvorili u predivan projekat po kojem će se škola graditi. Škola je po pedagoškim standardima, predivna i lijepa sadrži: dvije učionice, biblioteku, učionicu za predškolski odgoj, zbornica, toaleti za dječake, toaleti za djevojčice, toalet za učenike sa posebnim obrazovnim potrebama, kotlovnica sa prostorom za pomoćno osoblje, prostor za informacije i veliki hol. Hvala svima na upućenim čestitkama i željama. Iskreno se nadam da će se prva faza izgradnje završiti do kraja godine, te da će druga faza izgradnje krenuti odmah nakon usvajanja budžeta u martu naredne godine.”


Izvor/ foto: SodaLive.ba