Svježe vijesti:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: ‘Vrijeme će pokazati za koju je cijenu i funkciju Vujadinović prodao svoj ugled’


Gradska organizacija SDP-a Tuzla oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti:

˝Tuzlanski SDP je dao povjerenje Aleksandru Vujadinoviću i imenovao ga, zajedno sa koalicionim partnerima iz većine, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla. Vujadinović je iznevjerio povjerenje SDP-a i građana koji su za njega glasali. Vujadinović je, prije nekoliko dana, nagovijestio svoj prelet u stranku Envera Bijedića i tom prilikom rekao da će podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg Vijeća, kao i na mjesto gradskog vijećnika.

U toku sjednice Vijeća, u vrijeme pauza, sa njim su razgovarali vijećnici SDP-a. Vujadinović nije imao obraza sagovornicima gledati u oči, govorio da mu je teško, da ne može zaspati… Sutradan je Vujadinović pokazao drugo lice i javnosti se ukazao nasmijan, na fotografiji sa Enverom Bijedićem, kojem potpisuje pristupnicu. Pozivamo Vujadinovića da podnese ostavku i vrati mandat ili će na narednoj sjednici Vijeća biti smijenjen.

Do sada smo mu vjerovali i mi i oni, a od sada mu niko neće vjerovati.Vujadinović se, po našem mišljenju, gazeći sve moralne principe, opredijelio za lični interes i podlegao ponudama kojima nije mogao odoljeti. Vrijeme će pokazati za koju je cijenu, tj. funkciju Vujadinović prodao svoj ugled. Obavještavamo građane da je većina u Gradskom vijeću Tuzla više nego stabilna.

Gradsko vijeće ima sasvim dovoljno vijećnika različitih stranaka, koji su svjesni svoje odgovornosti za čuvanje stabilnosti i načina života u Tuzli˝, navodi se u saopćenju GO SDP Tuzla.