Svježe vijesti:

Relizovano više projekata na OzrenuU proteklim danima intenzivirani su radovi na cijeloj teritoriji općine Lukavac, pa tako i u povratničkim naseljima na Ozrenu.


Pušten u promet novi asfaltni put u Tumarama
U prisustvu mještana Mjesne zajednice Tumare, predstavnika ministarstva za raseljena lica i izbjeglice FBiH, načelnika općine Lukavac Edina Delićanačelnika općine Petrovo Ozrena Petkovića svečano je pušten u promet novi asfaltirani put u Tumarama, općina Lukavac.
Svoje zadovoljstvo nisu krili mještani ove povratničke mjesne zajednice, ali i njihovi predstavnici u Vijeću mjesne zajednice Tumare, kao i načelnik Edin Delić sa saradnicima.
Za asvaltiranje puta u dužini od oko 900 metara u MZ Tumare izdvojeno je oko 55 000 KM.
Osvještan spomenik poginulim borcima vojske RSNačelnik općine Petrovo Ozren Petković je stalni gost na našoj opštini, pa je nekoliko dana nakon puštanja u promet puta u Tumarama, u Milinom Selu prisustvovao osvještavanju i otvorio spomenik poginulim borcima vojske RS na općini Lukavac.
Općina Petrovo i ja lično, osjećamo veliku zahvalnost prema ovim borcima iz Milina Sela koji su položili svoje živote za odbranu Republike Srpske. Iz tog razloga smo došli danas da se poklonimo, a pomogli smo i izgradnju ovoga spomenikaizjavio je Petković nakon otvaranja spomenika poginulim borcima vojske RS.
Poginulim borcima je služen parastos i prislužene svijeće za pokoj duša.sodalive.ba