Svježe vijesti:

Odgovor Edinu Deliću, načelniku Općine Lukavac


Na našu adresu stiglo je saopćenje Naše stranke Lukavac koje prenosimo u cijelosti bez izmjena:


Odgovor načelniku Općine Lukavac, Edinu Deliću

Gospodine Načelniče ne moramo se mi raspitivati i “bistriti” propise koji uređuju prelaske preko
pruge da bi znali da su oni strogi i da procedure vodi JP Željeznice FBiH. To je logično samo po sebi, a upravo iz razloga što razumijemo da Općina na to ne može presudno uticati, u svom saopštenju smo i spomenuli neophodnu saradnju sa Željeznicama FBiH.

Dozvoljavamo da naše informacije o cijenama izrade zaštitnih branika na pružnim prelazima) nisu dovoljno pouzdane (vjerovatno se cijene razlikuju ovisno od primjenjene tehnologije i proizvođača), ali u ovom slučaju cijene ne bi smjele biti u prvom planu. Novac građana se nažalost često troši za puno nebitnije namjene.

Što se tiče orezivanja platana, mi smo se samo referirali na mišljenja dijela stručne javnosti u vezi sa načinom orezivanja, o čemu postoje različita mišljenja, a što stručnim osobama iz te oblasti nije nepoznato. A pitanja u vezi selektivnog orezivanja platana su logična i na njih je trebalo dati odgovore, ali ih nažalost od vaših nadležnih službi nismo dobili.

U vezi klizališta smo samo podsjetili da je to bila naša ideja i vaša neuspješna realizacija, iako je poznato da smo stranka kojoj nije krivo ako vlast prihvati i provede naše dobre inicijative bez obzira da li će većina građana biti upoznata s tim.

Što se pak tiče rušenja spomenika u Puračiću i kako napisaste “našeg emocionalnog ishodišta”?! (šta god to značilo) ne razumijemo baš kakve veze ima sa nama popravka polomljenih ploča na spomeniku u Puračiću ili bilo gdje? 

Mi možemo sugerisati, predlagati, ukazivati…ali sve poluge za operativno djelovanje u tom pravcu (naravno prije svega novac) su u vašoj nadležnosti. Mi smo u ovom slučaju ukazali prije svega na neprihvatljivost rušenja spomenika kulturno-istorijskog značaja bez obzira ko ih je, kada i kojim povodom gradio ili kakvi su njihovi umjetnički i estetski dometi.

Kako neko reče: Da su Talijani u Rimu rušili spomenike iz prethodnih epoha, taj grad ne bi postojao.

I na kraju SDA. E pa ovo je gospodine “naš neizvjesni načelniče” (da u duhu načelnikovog stila
komuniciranja i mi budemo malo kolokvijalni) vrhunac licemjerja. To kojoj političkoj opciji Vi pripadate i sa kojom koalirate više nismo u stanju upratiti ni mi koji se bavimo politikom, a posebno ne obični građani.

OONS u Lukavcu je na nivou stranačke delegacije do sada imao razgovor samo sa Vama i vašim Odborom dok ste bili predsjednik OO SDP-a. Kada je Općinska organizacija SDA preko svojih vijećnika u OV pokrenula postupak vašeg opoziva mi smo se jasno i principijelno izjasnili protiv toga kao nečega što nije u interesu građana. 

Podsjećamo Vas, jer ste očigledno zaboravili, Vi ste u međuvremenu, radi koalicije i ulaska u vlast sa SDA na nivou Tuzlanskog kantona, podijelili lokalnu organizaciju SDP-a, podijelili građane koji su vas gotovo bezrezervno podržavali i formirali novu političku stranku.

Imajući u vidu ove činjenice, na osnovu čega bi to gospodine Načelniče građani mogli zaključiti da NS u Lukavcu ima neku vezu sa SDA? 

Ali ne morate odgovoriti!

Predlažemo da energiju koju trošite na smišljanje kojekakvih urota protiv sebe, radije konačno počnete trošiti na rješavanje stvarnih problema svih građana naše opštine, za što ste izabrani i za što primate platu od građana ove opštine. 

Odgovor se odnosi  na tekst napisan na facebook stranici načelnika Općine Lukavac: