Svježe vijesti:

Dženana Teufiković odgovorila na "neprimjerene prozivke" načelnika Delića


U proteklom periodu je nažalost bilo mnogo medijskog pritiska i iznošenja niza neistina, na račun mene i angažmana u lokalnoj zajednici kada je u pitanju problem vodosnadbijevanja svih dijelova Puračića.

Ovo obraćanje je prvenstveno upućeno onima ispred kojih sam stala u toku "borbe" za VODU, upućeno je mještanima Puračića jer zaslužuju da čuju moj stav i demant na niz dezinformacija i laži.

Oni su svjedoci da priča i organizacija Zbora građana nije imala nikakvu političku pozadinu...čak šta više, vodile su je mještanke i mještani aktivni u različitim političkim subjektima ali i oni politički neaktivni. Vodili su je svi oni koji u 21.vijeku plaćaju a nemaju vodu, ni za sanitarnu upotrebu a ni za piće.

Političkoj manipulaciji ovdje nije bilo mjesta, niti jedna politička organizacija niti je spomenuta ni u jednom koraku pripreme niti realizacije Zbora građana.

Da su sveznali imali iole želje da saznaju činjenično stanje, pročitaju zaključke zbora građana Puračića, poslušaju zvanično obraćanje predstavnika, uvidjeli bi da se cijelo vrijeme pozivaju NADLEŽNI da riješe problem. Nas kao građane ne zanima na čiju adresu sve to ide, mi tražimo rješenje našeg problema. Pozvali smo da se u to uključe predstavnici MZ Puračić, Općine Lukavac, JP RAD, GIKIL-pumpna stanica i svi drugi.

Poražavajuće je da oni koji se delkarativno zalažu za "aktivno učešće mladih ljudi u politici" ovakve poput mene, mlade žene koje se usude stati na čelo svih onih koji se bore za osnovno pravo, nazivaju "mlađahnim" "izvjesnim" i "prvotimcima" omalovažavanje te vrste a još više uz činjenicu da za to nisu imali povode koje navode, je u najmanju ruku nekorektno i neprimjereno akademskim građanima.

Ponosna sam članica SDP BiH Lukavac, ali na kormilu nisam, to su dezinformacije vaših šaptača. Bitan faktor jesam i to mi je drago.

Mentore nemam, jer su me učili da slobodno razmišljam i rasuđujem.

Mogu pogriješiti, ali to su onda samo moje greške na kojima učim.

Politika me niti hrani niti upravlja mnome.

Pojedinci, iz najmanje 6 razloga ne bi trebali imati hrabrosti spominjati mjenjanje stranaka. Moja aktivna politička djelovanja su počela, i još uvijek su u SDP BiH, a za to postoje dokazi. Prisustvo ne znači članstvo ;)

Negativne, ili neprimjerene komentare, niti podstičem niti su moj način komunikacije.

Ali borba za dostojanstven život, podrška mještanima Puračića će i dalje biti moje opredjeljenje i aktivnost.!!