Svježe vijesti:

Dr.Kenan Omerdić o inicijativi za promjenu naziva JU Dom zdravlja Lukavac


Načelnik općine Lukavac, dr.sc. Edin Delić uputio je inicijativu Općinskom vijeću o preimenovanju JU "Dom zdravlja Lukavac" u JU " Dom zdravlja dr.Dešo Mešić Lukavac".Prof. dr. Dešo Mešić rođen je 1957. godine u Priluku, općina Živinice. Godine 1983. završio je Medicinski fakultet u Tuzli, a od 1984. godine bio je zaposlen na Hirurškoj klinici u Tuzli. Bio je član Kongresa hirurga u SAD-u i član Američke hirurške asocijacije. Preminuo je 2010. godine, a smrt ga zatekla na poziciji direktora Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla.Piše sodalive.ba


Poslali smo upit za više informacija dr.sc.Edinu Deliću na privatni broj telefona, međutim odgovor idalje čekamo.

Jedini koji je htio dati mišljenje na ovu temu od upitanih je dr.Kenan Omerdić, aktuelni predsjednik Socijal-Demokratske Partije Lukavac. 
Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti : 


Inicijativa o tome da JZU Dom zdravlja Lukavac nosi ime po prof.dr.Deši Mešiću nije nova, jer takva razmišljanja su postojala još prije niz godina i u prethodnim mandatima OV Lukavac gdje sam i sam zagovarao takvu ideju, ali nažalost ista nije realizovana.
Lično smatram da JZU DZ Lukavac treba da nosi ime našeg sugrađanina, prijatelja, kao i vrhunskog hirurga koji je svojim znanjem i vještinama spasio mnogo života, te na taj način izrazimo poštovanje i pijetet za sve učinjeno, uz prethodno ispoštovane sve pravne procedure i ono najbitnije, a to je saglasnost porodice.
Ponekad imam osjećaj da smo nezainteresovani i da gubimo plemenitosti među nama. 
Zadnje tri godine u OV Lukavac, podnosim inicijativu prema načelniku općine i predsjedavajućem vijeća da jedana od lukavačkih ulica nosi naziv po Srđanu Aleksiću ali nikada se ništa nije poduzelo niti sam ikada dobio odgovor od navedenih. Postavlja se pitanje zašto?
Duboko sam uvjeren da će Lukavac kao što je to nekada znao, tako i ubuduće znati prepoznati prave vrijednosti i ljudskost, jer to je jedino što je viječno i što se pamti.

Načelnik općine Lukavac, Predsjedavajući  OV, kao i cijenjeni vijećnici mogu dati svoje mišljenje koje će u cjelosti biti objavljeno na ltk-info.com tako što će poslati tekst na naš e-mail ili posredstvom socijalnih mreža.