Svježe vijesti:

17.11. DAJTE NAM MOGUĆNOST DA GRADIMO NAŠU BUDUĆNOST


Lokalni tim Lukavac ASuBiH-a svim srednjoškolcima čestita Međunarodni dan srednjoškolaca.Ovaj dan se obilježava u znak na sjećanje studenski protesta koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine, gdje su studenti protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez predhodnog suđenja.
Ove godine se navršava 80 godina od njihovog stradanja.

ASuBiH ove godine je fokus stavila na odnos profesor-učenik, te je ovogodišnji slogan: "DAJTE NAM MOGUĆNOST DA GRADIMO NAŠU BUDUĆNOST."

Obavještavamo Vas da će LT Lukavac ASuBiH-a 18.11.2019. godine od 12:15h održati mirnu šetnju gradom, koja kreće ispred EMŠ, planirani dolazak ispred EHŠ-MSŠ je oko 13:45h.

Pozivamo sve zainteresovane srednjoškolce da se pridruže šetnji. Prije šetnje će biti održan info sat.

18.11.2019. u emisiji "Lukavac na dlanu" - RTV Lukavac koja počinje u 16:00h gostuju članovi LT Lukavac ASuBiH-a, gdje ce prićati o problemima srednjoškolaca.

ASuBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u državi i okupljanju istih na prostoru BiH.

ASuBiH se bavi edukacijim srednjoškolaca, uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

ASUBiH