Svježe vijesti:

U NEDJELJU U LUKAVCU BRANIMO ČAST DEMOKRATIJE - SDP LUKAVAC BIRA NOVO RUKOVODSTVO


U nedjelju u lukavačkom hotelu biti ćemo svjedoci događaja koji s posebnom pažnjom očekuju mnogi građani općine Lukavac, ali i cijele BiH.

Naime Lukavac je kroz vrijeme bio i postao stub građanske borbe za prava običnog građanina, radnika, poljoprivrednika, rudara, pčelara .... da ne nabrajam dalje, počevši još od buntovne "Lukavačke inicijative" gdje je iz našeg malog industrijskog gradića pokrenuta građanska inicijativa u sklopu Socijaldemokratske partije. 

Na krilima SDP-a uz prijateljske lijevo orijentirane stranke DF i SDU na izborima 2016. godine poražen je temelj nacionalnih stranaka i jedna od najstabilnijih organizacija SDA u BiH.

U maju 2018. godine OO SDP Lukavac imao je ispit rušenja aktuelnog predsjednika organizacije i načelnika općine Lukavac. Epilog događaja koji je rezultirao sa 77%+ u korist SDP-a pratila je cijela BiH.

Lukavački SDP na temelju borbe za prava građana, a ne pojedinaca i interesnih skupina odvažio se na proljeće 2019. godine suprotstaviti svog kandidata aktuelnom predsjedniku SDP BiH, Nerminu Nikšiću na unutarpartijskim izborima. Rezultat koji smo dosegli bio je iznad svih očekivanja i samim tim lukavački SDP je bio u žiži cjelokupne BH javnosti, ali i regije. Probudili smo građansku svijest! Probudili smo volju i htijenje običnog čovjeka koji je shvatio da ima nade za BiH! Koji je shvatio da uz SDP ima nade za običnog čovjeka, radnika, za "mene" seljaka, penzionera, učitelja....

Na žalost, dogodilo se ono za što smo vama građanima garantovali da neće! Preovladala je pohlepa pojedinaca koji su mislili da vrijede više od nas običnih građana koji smo im u biti dali snagu. Odvažili su se na ono za šta smo vam svojom čašću garantovali da nikada učiniti nećemo! Vratili su stvari na početak! Vratili su Vas/nas u zagrljaj SDA. Vratili su SDA na TK na vlast!

U trenutku konfuzije, časni su se probudili, čestiti podigli, članovi i simpatizeri progledali. Ustali u odbranu građanskog prava! Digli se da nastave pričati lukavačku priču. Krenuli u odbranu Socijaldemokratije koja svakom građaninu daje jednaka perava. Da bira i da bude biran.

Ljepota, pravednost i demokratija je u tome, što u momentu dok ovo pišem, JA Admir Memić koji sam do jučer bio Predsjednik Nadzornog odbora OO SDP Lukavac, ne znam ko će u nedjelju biti izabran za predsjednika OO SDP Lukavac. Jedino SDP nije privatna partija gdje se Predsjednik unaprijed zna. Jedino SDP nije niti Nikšićev, niti tvoj, niti moj ( ovo su riječi aktuelnog Predsjednika Nermina Nikšića). SDP je naš! SDP je građanski i jedina svijetla tačka koju svi pokušavaju osporiti, al' NAROD i vjeru u bolje sutra ne možete poraziti!

Admir M.

Prenosimo vam zvaničnu najavu OO SDP Lukavac:
Izvještajno-izborna konferencija OO SDP BiH Lukavac


U nedjelju, 06.10.2019. godine sa početkom u 10h u sali Hotela Lukavac održat će se Izvještajno-izborna konferencija OO SDP BiH Lukavac na kojoj će delegati birati novo rukovodstvo partije, općinski i nadzorni odbor i predsjednika općinske organizacije. 
Zadovoljstvo je istaknuti činjenicu da i nakon turbulentnog perioda koji je iza SDP BiH Lukavac, pripreme za Konferenciju teku očekivanim tokom uz veliku podršku i interesovanje članova i simpatizera SDP BiH Lukavac.