Svježe vijesti:

Tehnološka proba centralnog grijanja u Lukavcu počinje u ponedjeljak


Tehnološka ili tzv. topla proba centralnog grijanja počet će u Lukavcu u ponedjeljak, 7. oktobra, potvrdio je to za SodaLIVE.ba Nehrudin Osmić, direktor JP RAD d.o.o. Lukavac ističući da su izvršeni svi potrebni radovi za sigurnost i puštanje toplovodnog sistema u rad.–Sistem je spreman, mi smo sve dogovorili sa TE Tuzla i stekli uslove da topla proba zbog najavljenih niskih tempepratura bude puštena u ponedjeljak, 7.oktobra. Sve je spremno i slobodno mogu reći da u slučaju ekstremno niskih temperatura ili na zahtjev naših građana, grijanje može početi u istom trenutku, izjavio je Osmić i dodao:

–Ove godine bilo kakva prepucavanja i političke radnje ne mogu spriječiti početak grijne sezone u Lukavcu. JP RAD Lukavac je završilo sve formalno – tehničke procedure i potpisalo reprogram sa TE Tuzla, tako da grijanje možemo pustiti u svakom trenutku. Građani su ti koji odlučuju, izjavio je za naš portal Nehrudin Osmić, direktor JP RAD.

Da bi topla proba počela u ponedjeljak, radnici JP RAD vrijedno su radili na otklanjanju kvarova i zamjeni cijevi kod zgrade Obdaništa, Petraka, Redžepa ef. Muminhodžića i OŠ Lukavac Grad, tako da će ove godine grijanje u Lukavcu biti mnogo sigurnije.

Zvanično, sezona grijanja u Lukavcu počet će 15. oktobra.

sodalive.ba