Svježe vijesti:

POLJIČANI SKUPILI 10.000 KM ZA VODU - POMOĆ OPĆINE IZOSTALA


Velika zahvalnost pripada mještanima MZ Gornje Poljice koji redovno izvršavaju svoje obaveze, ali i onima koji se u momentima "uspavaju" ili nezadovoljnim korisnicima koji nisu imali dovoljne količine vode,ali su izvršavali svoje obaveze s kašnjenjem. 

Takođe, zahvalnost pripada i onima koji su u ovim momentima prepoznali lošu finansijsku situaciju,zbog izdvajanja oko 8000,00 KM za popravku pumpne stanice, pa su izvrsili svoje obaveze i nekoliko mjeseci unaprijed. 

Samo jedan podatak dovoljno govori, da smo od zbora građana koji je okupio više od 200 mještana dana 27.09.2019 godine,pa do danas (30-ak dana) uspjeli naplatiti nešto više od 10.000,00 KM, što je bila garancija da ćemo sa Elektroprivredom dd Tuzla sklopiti sporazumnom o odgođenom načinu plaćanja i ostati priključeni na napajanje ele.energijom, i da će mještani imati vodu. 

Pomoć općinskih organa ili službi, kada je bilo najpotrebnije nije stigla. 

Pozivamo mještane, da najkasnije do 15.novembra 2019 godine, NAJPRIJE UVIDOM U EVIDENCIJU O VODOSNADBIJEVANJU, izvrše uvid u činjenično stanje sopstvenog dugovanja, a zatim izvrše uplatu ostatka duga, jer će spiskovi najvećih dužnika zvanično biti objavljeni 16.novembra 2019 godine. 

Prolongiranje je donešeno iz razloga što je za unošenje velikog broja uplata u softwerski program potrebno znatno više vremena od predviđenog. Takođe, u prethodnih 30 dana, pristiglo je na desetine uplata s "nepoznatih" korisnika, ili onih koji su naslijedili nekretnine, odnosno kupili od drugog lica, a nisu priključke za vodu preveli na svoje ime i prezime. Uvid u dugovanje i ispravku korisničkih podataka možete izvršiti svakog četvrtka od 17:00 - 18-30 sati, ili nedjeljom od 10:00-12:00 sati.

OBAVJEŠTAVAMO MJEŠTANE MZ GORNJE POLJICE, DA ĆE SREDINOM MJESECA NOVEMBRA BITI ODRŽAN 3.ZBOR GRAĐANA S JEDNOM TAČKOM DNEVNOG REDA: FORMIRANJE GRAĐEVINSKOG ODBORA ZA RJEŠAVANJE SEKUNDARNE VODOVODNE MREŽE! TERMIN ĆE BITI NAKNADNO UTVRĐEN

VIJEĆE MZ GORNJE POLJICE
PREDSJEDNIK MZ GORNJE POLJICE


Izvor/foto: Poljice-X