Svježe vijesti:

Podrška realizaciji projekta Socijalni dan u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH


Danas je Općina Lukavac omogućila da pet srednjoškolaca iz Elektro-mašinske i Ekonomsko-hemijske škole Lukavac provede jedan radni dan u Općini Lukavac, u okviru Socijalnog dana u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.


Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Novac koji se zaradi Socijalnim danom donira se u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom BiH koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica, ali i položaju srednjoškolaca u njima.

Srednjoškolci će dobiti priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti 8 sati na radnom mjestu, a svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realizuju svoje ideje.

Danas je jedna učenica na mjestu Općinskog načelnika i provest će tu jedan radni dan, upoznati se sa svim aktivnostima i obavezama koje nosi jedan radni dan Načelnika Općine.

Ostale učenice raspoređene su u sljedećim službama: Službi za upravu, društvene djelatnosti, mlade i BIZ; Službi za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša; Službi za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Službi za budžet i finansije.


Zahvaljujemo se poslodavcima iz Lukavca za ustupljena radna mjesta a to su:

-FCL (10 srednjoškolaca)
-LovrićCO (5 srednjoškolaca)
-Opština (5 srednjoškolaca)
-SODA (2 sreednjoškolca)
-Imel (1 srednjoškoolac)
-Sidran (1 srednjoškolac)
-Ribarnica "GB" (1 srednjoškolac)
-Frizerski Salon Trend (1 srednjoškolac)
-Moby shop "Hendy" (1 srednjoškolac)
-AK Omerović Nisad (1)


Naravno i srednjim školama:

-JU MS Elektro-mašinska škola Lukavac
-JU MS Ekonomsko-hemijska škola Lukavac

Te medijima:

-Radio Televiziji Lukavac
-LT.K.-Info

Zahvaljući svima koji su podržali Socijalni Dan 2019, srednjoškolci su okusili kako je to zapravo raditi, te doživili jedan predivan dan. 


Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane nevladine organizacije za suradnju, a poslodavce da se priključe Socijalnom Danu 2020.  

NEMOJ BITI TIH-RECI ASuBiH

ASuBiH #SD2019

Hvala Vam
PR Lokalnog Tima Lukavac ASuBiHŽigić BakirZamjenica kordinatora LT Lukavac ASuBiHSejdinović EmaKazao je za LTK-INFO.COM, Kordinator LT Lukavac ASuBiH Tomić KristijanIzvor/foto/vide: RTV Lukavac