Adem M

Adem-Mahovki

Svježe vijesti:

Lukavački SDP postaje najvažnija karika; Zlatan Čufer potpredsjednik, a Hasan Tokić član Predsjedništva KO SDP BiH Tuzla


Nakon izbora Mirele Memić za člana Predsjedništva SDP BiH, te izbora Muniba Efendića i Spomenka Kulića u Glavni odbor SDP BiH, zatim izbora 8 članova iz Lukavca u Kantonalni odbor SDP BiH TK, na održanoj konstituirajućoj sjednici Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, Zlatan Čufer je izabran za jednog od potpredsjednika KO SDP BiH Tuzla dok je Hasan Tokić novi član Predsjedništva.

Uz izbor dr. Kenana Omerdića za Predsjednika OO SDP BiH Lukavac, koji uživa ogromnu podršku strukture i samog članstva, možemo reći da Lukavac čini važnu i nezaobilaznu ulogu unutar najjače građanske političke partije u BiH. 

Imena predstavnika Lukavca i njihov afinititet građanske borbe, uz činjenicu da se radi o već ostvarenim osobama unutar svoje struke ali i političkog djelovanja do sada, garant su da će lukavački SDP u budućnosti činiti važnu ulogu u procesima kretanja BiH ka naprijed.

Iskrene čestitke svim imenovanim kandidatima na izboru i borbi za bolju BiH unutar Socijaldemokratske partije BiH.ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA KANTONALNOG ODBORA SDP BiH TUZLA
Konstituirajuća Sjednica Kantonalnog Odbora SDP BiH TUZLA održana je 21.10.2019.godine sa početkom u 16h u prostorijama JU Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić" u Tuzli. Na sjednici je jednoglasno usvojena Odluka o konstituisanju Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla. Izabrani su članovi Predsjedništva, potpredsjednici i sekretar KO SDP BiH Tuzla. Za sekretara KO SDP BiH Tuzla izabran je Elvir Mahmuzić, za potpredsjednike: Mersed Šaldić, Nenad Todorović, Zlatan Čufer, Midhat Alić, Sanel Buljubašić, Vedrana Petrović i Amila Hodžić, a za članove Predsjedništva: Hanifa Hasić, Slađan Ilić, Redžep Ismajlovski, Aron Mulahalilović, Nedžad Bukvar, Samed Mehmedović, Hasan Tokić i Alen Karić.
Na sjednici je istaknuto da je Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla, uz podršku svih Gradskih i Općinskih organizacija sa područja TK, na pravom putu zaštite demokratskih principa i istinskih socijaldemokratskih vrijednosti koje njeguje. Atmosfera sjednice je motivirajućom snagom jedinstva i odlučnosti pokazala opravdanost i ispravnost politike koju zastupa SDP BiH.

Zadovoljstvo nam je što je za jednog od potpredsjednika KO SDP BiH Tuzla izabran naš drug Zlatan Čufer i drug Hasan Tokić kao član Predsjedništva KO SDP BiH Tuzla.
Izabranom rukovodstvu čestitamo i želimo im uspješan rad, istaknuto je na stranici OO SDP BiH Lukavac.

Dodaj naslov