Svježe vijesti:

Biti HUMAN, nema cijenu!!! Hvala u ime našeg Elnura Numanovića


Da humanost nema granice, svjedočili smo bezboj puta. Ali nas uvjek i iznova dotakne nova humana priča, pogotovu kada djeca i njihovi roditelji, sportski radnici i drugi, pomažu djeci.

Još jedna humana akcija našeg kluba.Humanom djecom i njihovim roditeljima, za našeg Elnura Numanovića skupili smo 677km. Od toga uplatili smo 500 km na račun njegove majke a za 177 km kupili smo za Elnura hranu koju smije da jede. Ovom prilikom zahvaljujemo se svima na odazivu i doniranim sredsvima, istakao je Muhidin Ibričić, trener kluba Kung Fu Wu Shu "SHAO LIN" Lukavac, Gračanica.

Elnur Numanović boluje od bulozne epidermolize, teške i neizlječive bolesti, a liječenje iziskuje velika novčana sredstva.


Bolest bulozne epidermolize se javlja kod dvoje do četvoro osoba na 100.000 stanovnika, a jednako su pogođena oba pola. Elnur Numanović je dječak koji je obolio od ove bolesti, a nakon priče iz 2014. stanje se pogoršalo.

I priče koje imaju tužnu notu, imaju djelić svjetlosti kada svjedočimo humanosti i osjetljivosti dobrih ljudi. Pogotovu ako se radi o sportskim kolektivima koji suosjećaju sa djecom, svojim vršnjacima koji ne mogu imati radost zdravlja, koja čini najveću sreću. 

Koristimo priliku zahvaliti se svim učesnicima, ljudima dobre volje koji su se priključili ovoj akciji. Članovima kluba Kung Fu Wu Shu "SHAO LIN" Lukavac, Gračanica, njihovim roditeljima također, trenerima, porodici Ibričić i naravno gospođi čije je srednje ime "humanitarka" i koju niti jedna akcija u kojoj je nekome potrebna pomoć ne miomoilazi, velikoj humanitarki Mevlihi Delosantos.

HVALA u ime Elnura Numanovića, u ime njegovih roditelja i u moje lično ime. Nadam se kako će ovaj lijep primjer potaći i druge sportske klubove, kulturne, vjerske, političke, radničke i druge organizacije da se priključe i ispričaju još jednu lijepu humanu priču.

A.Memić
LTK-INFO.COM