Svježe vijesti:

OBAVJEŠTENJE " ZEMLJOTRES 2019" - U nedjelju pokazna vježba Crvenog križa/krsta općine Lukavac

Foto: Arhiva

OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane općine Lukavac, da će Crveni križ/krst općine Lukavac,u povodu obilježavanja 100 godina postojanja i rada, u saradnji sa Crvenim križom Federacije BiH, održa Pokaznu vježbu pod imenom " ZEMLJOTRES 2019" koja će se održa u nedjelju 29.09.2019. godine u periodu od 10 - 15 sa. Vježba će se održa u ulicama Branilaca Bosne, 9. maja i Derviša Sušića, zgrada Seljanka 1 ( ulazi D3 i D4 ) kao i u dvorištu OŠ Lukavac Grad.
U vježbi učestvuju Službe zašte i spašavanja Crvenog križa sa područja BiH i inozemstva, jedinica opšte namjene općine Lukavac, Profesionalna vatrogasna jedinica Lukavac, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac, Policijska uprava Lukavac i dr.

Ovim putem želimo upozna građane da će navedene ulice bi zatvorene za saobraćaj od 7,00 do 15,00 sa, kao i da će se početak vježbe oglasi sirene za uzbunjivanje i zvučna simulacija zemljotresa.

Molimo cijenjeno građanstvo da ovu vježbu proprate u što većem broju, te da imaju razumijevanje prilikom njene realizacije i prate upute ovlaštenih službenih lica.

Predsjedništvo Crvenog križa/krsta općine Lukavac