Svježe vijesti:

Karate kup "Lukavac 2019" u organizaciji Karate kluba "Sensei" Turija


U nedjelju, 15.09.2019.godine, u Lukavcu u sportskoj dvorani, Karate klub "Sensei" Turija Lukavac je u povodu obilježavanja manifestacije "Dani općine Lukavac" bio organizator i domaćin 19-og Karate kup-a "Lukavac 2019", na kojem se okupilo oko 400 takmičara, iz 30 klubova iz Bosne i Hercegovine. Takmičenje se održalo za sve uzrasne kategorije u pojedinačnim i ekipnim nastupima u katama i borbama. Takmičenje je otvorio pomoćnik načelnika općine Lukavac, Elmir Kasumović.
Nakon završetka turnira, proglašeni su najuspješniji klubovi i takmičari:Najuspješniji klub turnira, bio je domaći Karate klub "Sensei" Turija-Lukavac, ali pošto se domaćin ne ubraja o poredak za dodjelju proznanja,
pehari za najuspješnije ekipe ekipe dodijeljenji su 

1. KBS "Tuzla" Tuzla, za osvojeno prvo mjesto
2. KK "Seiken" Živinice, za osvojeno drugo mjesto
3. KBS "Orkka"Lukavac, za osvojeno treće mjesto, a ovaj klub je dobio i pehar kao najbrojnija gostujuća ekipa.

Na ovom turniru upriličene su apsolutne kategorije u borbama za seniore gdje je poredatk sljedeći:

U menskoj konkurenciji, pobjednica je Đokić Tanja iz KBS "Tuzla" Tuzla, drugo mjesto zauzela je njena klupska kolegica Belma Omerović, dok je treće mjesto pripalo domaćoj Amili Kovačević
u muškoj konkurenciji, pobjendnik je Čajić Hamza iz KBS "Orkka" Lukavac, drugo mjesto pripalo je Đozić Mensuru iz istog kluba, dok su treće mjesto podijelili Divković Antonio iz KK "Forma" Tuzla" i Lugan Amar iz KK "Orhideja" Novi Travnik. 

Za najuspješnije takmičare na turniru proglašeni su:

Nejra Softić iz KK "Sensei" Turija-Lukavac u ženskoj konkurenciji a
Faris Sinanović iz KBS "Tuzla" Tuzla u muškoj konkurenciji.

Klub se zahvaljuje svim učesnicima, predstavnicima klubova, općini Lukavac, Volonterima Udruženja mladih "KVart" , Crveni Krst Lukavac, te trgovini "TopDom" Tuzla, te svim medijima koji su podržali ovaj skup.