Svježe vijesti:

Džeko : MORAMO DOBITI LIHTENŠTAJN


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, u okviru  5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, igra utakmicu  protiv Lihtenštajna (20.45 sati), u kojoj je pobjeda za bh. tim imperativ. Selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko, koji su o utakmici i protivniku govorili pred novinarima, istakli su da Lihtenštajn respektiraju kao i svakog protivnika, ali da je plan upisati tri nova boda te otputovati na uzvratni meč protiv Armenije (nedjelja, 8. septembra u 15.00 sati).– U ciklusu od ove dvije utakmice, možemo razmišljati samo o pobjedama pa da, onda, u oktobru dočekamo set-meč lopte protiv Finske i Grčke – kazao je Prosinečki, koji je najavio da bi, ako to rezultat bude dozvoljavao, sutra mogao odmoriti neke prvotimce te dati priliku igračima koji su do sada imali manju minutažu.

– Nama su, sada, najvažniji bodovi, jer nemamo više prava na kiks. Nećemo bježati da smo favoriti i da moramo dobiti Lihtenštajn – kazao je Prosinečki, koji je dodao da, ako uđu u utakmicu kako treba, neće biti problema da ispune cilj.

Na konstataciju da su puno bolji od Lihtenštajna, Džeko je kazao da je to istina, ali da treba upisati pobjedu.

– Mi smo puno kvalitetniji i od Finske, a na kraju smo izgubili. Vjerujem da je i Finska kvalitetnija od Lihtenštajna… Ali, prije svega, mi sutra moramo svi dati sve od sebe, ne razmišljajući o utakmici koja nam slijedi u Armeniji. Mi više ne smijemo prosipati bodove, jer dosta smo ih prosuli – podsjetio je Džeko.

On dodaje kako bi im  pobjeda dala dodatno samopuzdanje za meč u gostima protiv Armenije, gdje je pobjeda također imperativ.

Novinari su ga podsjetili da je u dosadašnjim mečevima protiv Lihtenštajna postigao šest golova, a Džeko je kazao da je tu informaciju saznao od jednog svog prijatelja i novinara.

– Od svakog se napadača očekuju golovi, a mi smo igrali dosta utakmica protiv Lihtenštajna. Nadam se da će i sutra biti neki gol, ali najvažnije je da mi pobijedimo – kaže Džeko.

Danas u okviru grupe J još igraju: Armenija – Italija (18.00) i Finska – Grčka (20.45). Tabela: Italija 12, Finska 9, Armenija 6, Grčka i BiH 4, Lihtenštajn 0 bodova.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili posljednji trening na Bilinom polju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je posljednji trening pred  susret protiv selekcije Lihtenštajna u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Izabranici Roberta Prosinečkog trenirali su u dobroj atmosferi na posljednjem treningu koji je za predstavnike medija bio otvoren prvih 15 minuta.

Robertu Prosinečkom su na raspolaganju svi pozvani igrači osim ranije povrijeđenih Pirića i Kvržića, a na konferenciji za medije održanoj prije posljednjeg treninga, Prosinečki je naglasio kako bh. reprezentacija nema pravo na kiks kako bi ostvarili plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Susret Bosna i Hercegovina – Lihtenštajn igra se danas na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20.45 sati. Lider u grupi J nakon četiri kola su Talijani sa maksimalnih 12 bodova, a slijede Finska sa devet, Armenija sa šest, Grčka i BiH sa po četiri te Lihtenštajn bez bodova.

Anadolija