Svježe vijesti:

PRESS KONFERENCIJA OO SDP LUKAVAC - Sve video izjave uz saopćenje za javnost


Jučer, 15.8.2019. godine u prostorijama OO SDP Lukavac održana je press konferencija za medije povjereništva ove partije. Pored istaknutih članova partije konferenciji za medije prisustvovali su  Dževad Hadžić, šef Povjereništva TK. Kantonalni povjerenik Čufer Zlatan, Hasan Tokić povjerenik OO SDP Lukavac, Mirela Memić poslanica u skupštini Tuzlanskog kantona i članica Predsjedništva SDP BiH, dr. Kenan Omerdić, mr. Munib Efendić, dr. Edhem Muftić i mnogi drugi.

Pročitajte saopćenje za javnost, te pogledajte video priloge obraćanja prisutnih, kao i fotografije nastale na konferenciji i druženju poslije:


Stanje u  OO SDP Lukavac nakon uvođenja Povjereništva

Strašan, kukavički i izdajnički napad na SDP BiH najviše se manifestovao u Tuzlanskom kantonu, logično, jer je SDP BiH tu i najjači, a ciljano se išlo na jednu od najsnažnijih opštinskih organizacija SDP BiH Lukavac.
Međutim, taj sramni atak je zaustavljen, ,,odbijen i poražen“ hitnom reakcijom SDP rukovodstva i članstva, formirano je Povjereništvo SDP Lukavac koje je znatno pojačalo aktivitet rada ovih turbulentnih dana što je u konačnici dovelo do snažnog jačanja SDP     u skoro svim osnovnim organizacijama, forumima a i među građanima opštine, ma kojoj političkoj opciji pripadali. Naime, građani su prepoznali motive, ciljeve i želje onih koji su napali na SDP Lukavac i oni su postali predmetom političkog i svakakvog preziranja. 
Od formiranja  Povjereništva SDP Lukavac, obišli smo, razgovarali pa može se reći reevidentirali skoro 80% članstva kroz direktan kontakt preko osnovnih organirazgovorima s članovima. Da smo ojačani kazuje podatak da od napada na SDP samo jedan član je podnio pismeni zahtjev da se briše iz partije, a u međuvremenu je pristupilo mnogo novih članova. 
Razgovor i obilazak preostalih osnovnih organizacija će biti realizovan u najskorije vrijeme. Posebno smo sretni i ponosni na naše članstvo koje je kroz Forume mladih, žena, seniora, sindikalista snažno odgovorilo na poziv  Povjereništva na konsolidaciju i sinergiju unutar SDP BiH Lukavac. S nama su ostali istinski socijaldemokrati koji su to zarad Bosne i Hercegovine, zarad ideje zajedništva, socijalnog i moralnoga i koji nikada, za razliku od nekih nisu sebe stavljali iznad Partije. Dokaz za to je i naš Klub vijećnika koji je prije napada na SDP Lukavca brojao 6 vijećnika a sada je tu njih 5 koji će i dalje raditi za dobrobit građana opštine Lukavac. Nas i naše članstvo napadaju, vrijeđaju, ucjenjuju i neka rade tako, to im je jedino i preostalo. 
Mi napadati, vrijeđati i ucjenjivati nećemo, ali da se znamo ,,braniti i odbraniti“ i da ćemo znati odgovoriti na sve buduće napade, to smo već i pokazali. Ovaj sramni napad na SDP BiH Lukavac je u konačnici možda i bio koristan. Naime, Povjereništvo radi punim kapacitetom, naše Osnovne organizacije rade aktivno među građanima širom opštine. Borba za SDP za istinom i boljim stanjem unutar SDP BiH a samim tim i u Lukavcu, TK i BiH, maksimalno nas je ojačala i ujedinila. Za bolji SDP borimo se unutar partije, zajedno gradeći ambijent za bolje sutra u jedinoj nam domovini BiH. Naša borba usmjerena je ka našem članstvu, cilj nam je doći do svakog pojedinca, razgovarati, objasniti i zajedno nastaviti dalje. Do sada smo u mnogome uspjeli, stati nećemo, naprotiv, snažnije i odlučnije idemo dalje!
Posao nije gotov, ali sigurni smo da SDP Lukavac iz svega ovoga izlazi jedinstven, snažniji i pošteniji prema sebi i prema članstvu. Na kraju, Povjereništvo SDP Lukavac zahvaljuje na porukama podrške naših sugrađana iz raznih političkih, vladinih i nevladinih organizacija. Njihova podrška, naše članstvo i simpatizeri su dokaz da smo na pravom putu. 
Mi stati nećemo, idemo dalje snažnije, otvorenije, poštenije!

Lukavac, 15.8.2019.g.  
Povjereništvo SDP BiH Lukavac  
LTK-INFO.COM