Svježe vijesti:

Održano polaganje K.F.W.S Shao Lin u Lukavcu i Gračanici


U Klubu KUNG FU WU SHU SHAO LIN Lukavac jučer je sa početkom u 12 sati održano planirano polaganje zvanja kung fu samoodrbane u fiskulturnoj sali u Milerovoj ulici, kao i u Gračanici sa početkom u 15:30 sati. Polaganje su vodili Veliki Učitelj Sadik Karahasanović i Učitelj Muhidin Ibričić uz asistenciju trenerice Lejle Ibričić.
Na polaganju smo između ostalih mogli vidjeti i najmlađu članicu kluba koja ima samo četiri godine. Izvela je učeničku formu od devet pokreta i time zaslužila žuti pojas.

"Danas ste prisustovali  na redovnom polaganju   u nasem klubu ,  i danas su ucenici polagali  Kung fu  samoodbranu   u raznim stepenima, od prvog do  sedmog stepena , inace  samoodrana je  temelj ove  borilacke  vještine , veoma je važno  i potrebno da današnji mladi  narastaji   neuce samoodbranu  jer  nikad se ne zna kada može da vam zatreba. Zato mi u našem klubu imamo  naš slogan "Mi ne napadamo Mi se uvjek branimo "  Uz učenje vještina kroz treninge  učenici dobijaju samopuzdanje ,motivaciju za učenje,  jačaju svoj duh , dobijaju ego i put kako postati pošten čovjek ." Kaže Muhidin Ibričić, Učitelj kluba Kung Fu Wu Shu Shao Lin Lukavac-Gračanica.