Svježe vijesti:

Održano polaganje u klubu KUNG FU WU SHU SHAO LIN LUKAVAC


Danas, dana 16.08.2019. u Klubu Kung fu Wu Shu Shao Lin Lukavac održano je polaganje. Polaganju su prisustvovali osnivač Kung fu vještine u Bosni i Hercegovini, majstor 5 toana samoodbrane,majstor Wing Chuna,  Majstor životinjskih stilova Sadik Karahasanović.


Čestitamo učenicima koji su nakon toliko rada i napornog truda položili za određna zvanja:
Amila Suljić stariji asistent trenera
Mirela Srabović,Mia Sejdinović,Bakir Halilović,Adnan Karić,Amar Aljić,Amar Šarić koji su položili za mlađeg asistenta trenera.Za uspjeh gore navedenih učenika zaslužan je učitelj Muhidin Ibričić (Majstor 2 toana samoodbrane i Majstor Wing chuna) i trener Lejla ibričić(Majstor 1 toana samoodbrane i Majstor Wing chuna)Sa velikim ponosom vam prestvaljamo prvu generaciju mlađih asistenata, koji su svojim radom i učenjem odrasli uz ovaj klub od samog osnivanja. Samo još možemo poručiti našim učenicima da nastave da uče i da se bore jer jednom je jedan mudar učitelj rekao “Samo najjači ostaju niko nije rekao da će biti lako” današnja ekipa učenika je to samo potvrdila. Sa najboljim utiscima svi prisutni su napustili sa osmjehom proteklo polaganje i riječima hvale uvjek će se sjećati današnjeg dana.

U razgovoru sa učiteljom kluba Muhidinom Ibričićem izjavio je “ Ja sam vrlo ponosan na ono što su moji učenici danas pokazali, ovo je prva stepenica za ulazak u trenerska zvanja na koju su moji učenici hrabro stali, do ovih zvanja je bio jako trnovit put sa puno prepreka vrlo se dugo čekalo ali trud, zalaganje i volja su donjeli svoje rezultate. Uzeti ću riječi svoga učitelja Sadika Karahasanovića “Ovo nije samo vaš uspjeh ovo je uspjeh i vašeg učitelja”. Složio bih se sa tom izjavom jer velika je čast bila uvesti ovu djecu u svijet Kung fua bilo je teških momenata moram da priznam ali sam vrlo sretan što su ostali jaki, podnjeli i prošli sve moje testove koji nisu bili baš lagani. Za kraj bi samo mogao da čestitam učenicima i njihovim roditeljima na postignutom uspjehu.Preporučujem mlađem naraštaju da se bave sportom, naročito borilačkim vještinama "