Svježe vijesti:

Održan 5. Triatlon miting Tuzla


U nedjelju 04.08.2019. održan je 5. triatlon miting Tuzla open 2019. Miting je imao revijalni a po sastavu međunarodni karakter. Pored triatlona, učesnici iz Srbije, Hratske, Slovenije i naše Zemlje održali su turnire u malom nogometu i badmintonu. 


Mnogo manje zapažen po broju učesnika, Miting je značajan po međunarodnom sastavu učesnika a još više po disciplinama u kojima se isti nadmeću a tu prvenstveno mislimo na triatlon i badminton. Badminton club iz Tuzle pokušava popularizirati ovu vrstu sporta na TK u čemu mu punu podršku na prostoru općine Lukavac pruža naša Organizacija.

Iz partnerskih aktivnosti ove dvije organizacije proistekla je ideja o formiranju triatlon kluba u Lukavcu što je podržala i gostujuća ekipa iz Slovenije. Na taj način je formirana i triatlon sekcija koja je svoj prvi nastup imala u pravo na ovom memorijalu. 

Ovdje svakako moramo spomenuti i imena naših prvih takmičara: Kenan Memić i Adel Hrnjić a rezerva Edin Mujkić. Ekipu su vodili Nedim Zejnilović i Adnan Hrnjić. Kako su u potpunosti rezultati bili u drugom planu tako nam je formiranje sekcije bio prioritet. Pred upravu kluba se postavlja novi zadatak: odlučiti dali će triatlon biti rekreativna disciplina kao i ostale aktivnosti kluba ili će se u ovom segmentu krenuti ka ozbiljnim tamkičarskim pripremama. To je zadatak koji je pred sebe postavila uprava da riješi do kraja godine.

Vraćajući se tematski na održani miting ne možemo se oteti utisku na lijepo druženje na jezeru Bistarac kome smo prisustvovali toga dana. Posebno raspoložena ekipa iz Slovenije ponijela je najljepše uspomene sa bistaračkog jezera i, moramo priznati, najviše medalja. Sa triatlona sve. Ostaje na nama da se angažiramo na formiranju kvalitetnog tima pa da se, kako smo obećali, iduće godine revanširamo na Modračkom jezeru.


Nedim Zejnilovoć