Svježe vijesti:

Na granicama BiH velike gužve


Pojačan promet vozila je u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić, Velika Kladuša, Zupci, Deleuša, Doljani, kao i na izlazu iz BiH na Graničnom pijelazu Prisika i na ulazu u BiH na Graničnom prijelazu Bosanska Kostajnica. 


Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Tokom dana, u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima od 00.30 do 01.30, od 02.00 do 03.30 sati i od 04.00 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin. 

(BIHAMK) tuzlanski.ba