Svježe vijesti:

Kurs za njegovatelje Crvenog križa TK


Crveni križ TK sredinom septembra 2019. godine organizuje 11. Kurs za njegovatelje, po modelu Švicarskog Crvenog križa, a nastavni plan i program po kojem se izvodi obuka odobren je od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i spada u domen neformalnog obrazovanja. Kurs traje šest mjeseci, a polaznici tokom obuke kroz 240 časova teorije i vježbi te 260 časova praktične nastave stiču znanja i vještine za obavljanje poslova i radnih zadataka za zvanje njegovatelj, čime po završetku obuke, ukoliko uspješno polože završni ispit i dobiju certifikat, povećavaju svoje šanse na tržištu rada. 

Cijena Kursa je 700 KM, uz to da postoji mogućnost plaćanja na maksimalno sedam rata. Do sada je bez poziva prijavljeno šest polaznika, a broj će biti ograničen do nekih 25 – pojasnila je za Tuzlanski.ba Tanja Bijedić, projekt koordinator. 

U Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih lica, može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu, 18 godina starosti i da je zdravstveno sposobna za obavljanje poslova njegovatelja. 

Kurs za njegovatelje koji počinje 16. septembra 2019. godine, a prijave se primaju najkasnije do 5. septembra na telefon: 035/318-630 ili putem e-maila: ckkanttz@bih.net.ba. (Tuzlanski.ba)