Svježe vijesti:

JYSK uvodi slobodan dan za zaposlenike čija djeca idu u prvi razred- Kako bi ispratili svoje prvačiće u školu, JYSK uvodi slobodan dan za svoje zaposlenikeZagreb, 30. augusta 2019. - Međunarodni maloprodajni lanac JYSK će ove godine, svim zaposlenicima kojima dijete kreće u prvi razred osnovne škole, dati slobodan radni dan u ponedjeljak 9. septembra, na prvi dan nove školske godine, kako bi lično ispratili svoje prvačiće u školu.

S obzirom na to da je prvi dan škole jedan od najvažnijih dana u životu svakog prvačića JYSK se ovom odlukom pobrinuo da svi zaposlenici mogu biti prisutni uz svoju djecu kako bi prošao u pozitivnom i ugodnom okruženju.

„Prvi dan škole jedan je od najvažnijih događaja svakom djetetu, a podrška roditelja je bitna kako bi s njima podijelili te trenutke i zajedno zakoračili u novo životno doba. Svim našim zaposlenicima čije dijete kreće u prvi razred darujemo slobodan dan, i sretni smo što im to možemo omogućiti“, izjavila je voditeljica ljudskih resursa Jadranka Čulo Petrovčić.

Slobodan dan za roditelje kojima mališani prvi put polaze u školu JYSK uvodi prvi put i još je jedna od pogodnosti za JYSK zaposlenike.