Svježe vijesti:

SAOPŠTENJE POVJERENIŠTVA OO SDP BIH LUKAVAC


Poštovani članovi i simpatizeri OO SDP BiH Lukavac, želimo da Vas informišemo o trenutnoj političkoj situaciji u našoj Općinskoj organizaciji.


 Zbog višemjesečnog vanstatutarnog djelovanja bivšeg predsjednika OO SDP Lukavac Edina Delića i njegovih sljedbenika, kao i medijskih izjava o osnivanju nove političke organizacije, u razgovoru sa članovima Predsjedništva, vijećnicima i Predsjednicima Osnovnih organizacija koji žele ostati i raditi unutar SDPa BiH, GO SDP BiH 20.07.2019. godine donio je Odluku o raspuštanju Općinskog odbora, Predsjedništva i Predsjednika SDP BiH Lukavac te imenovao Povjereništvo u sljedećem sastavu:

1. Hasan Tokić - predsjednik povjereništva
2. Kenan Omerdić
3. Zlatan Čufer
4. Hasan Ibrakić
5. Mirela Memić
6. Munib Efendić
7. Samela Hodžić
8. Mujo Softić
9. Izet Beganović
10. Emin Mahovkić
11. Adem Mahovkić
12. Edhem Muftić
13. Spomenko Kulić

Na istoj sjednici GO SDP BiH u sastav Predsjedništva SDP BiH izabrana je i članica naše Općinske organizacije Mirela Memić, što predstavlja čast, odgovornost i obavezu za našu organizaciju.

U ponedjeljak, 22.07.2019. godine održana je Konstituirajuća sjednica Povjereništva SDP BiH Lukavac na kojoj je usvojen Plan aktivnosti u narednom periodu.

Na istoj sjednici Povjereništvo je donijelo Odluku o isključenju iz članstva SDP BiH Lukavac Sulejmana Brkića zbog vanstatutarnog djelovanja i grubog kršenja Odluka organa partije.
U narednom periodu će uslijediti aktivnosti na stabilizaciji i konsolidaciji odnosa unutar OO SDP BiH Lukavac.

Ističemo da sve informacije možete dobiti u kancelariji SDP BiH Lukavac, i u dodatnom terminu Povjereništva svakog utorka i četvrtka u vremenu od 16 do 18 sati.