Adem M

Adem-Mahovki

Svježe vijesti:

Nakon 15 operacija i borbe za život dječak iz Tuzle trčao humanitarnu utrku


Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton prije par godina preživio je eksploziju, nakon koje je uslijedila teška borba za život, a jučer je trčao humanitarnu utrku "za nekoga sa autizmom".Nakon nesreće sa eksplozijom Medmed je na 70% izgorijelog tijela imao 15 operacija i pretrpio oko stotinu narkoza, navodi tuzlanski.ba .

“Kad god budete pomislili da vam je nešto u životu teško, sjetite se ovog dječaka. On se zove Mehmed Šabić, a poznatiji je kao MEHO BETON. Prije nekoliko godina, Meho je doživio strašnu nesreću u eksploziji i požaru i doktori su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak. Ali ne Meho! Njegovo srce izdržalo je što mnogi ne bi mogli, 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljive bolove na 70 posto izgorjelog tijela, 19 mjeseci kanilu u grlu pomoću koje je disao. Nakon svega toga, ove godine vratio se u školu i završio uspješno 7. razred! A danas. Danas je Meho Beton trčao za ”Mali svijet”, rame uz rame s mojim Ajadom. Ko nije pustio suzu na cilju dječije trke danas u momentu kad je Meho utrčao u cilj, ima srce od kamena… Nije njemu džaba ime BETON! Gračanice, ljubavi moja.” na svom Facebook profilu naveo je Vedad Pašić.

Mehmed Šabić ovim činom je pokazao da i u najgorim situacijama, pretrpjelim povredama i bolovima može postati heroj, na tome mu čestitamo.

Amar Memić