Adem M

Adem-Mahovki

Svježe vijesti:

Lukavac - Prokosovići će dobiti igralište za mali nogomet


Danas su u prostorijama Fondacije tuzlanske zajednice potpisani ugovori s aplikantima čiji projekti su dobili podršku iz Fonda za aktivne zajednice.

Lukavac: Igralište za mali nogomet

Udruženje žena „Srce i duša“ iz Prokosovića uz partnersku saradnju MZ Prokosovići planira obnoviti igralište za mali nogomet u Prokosovićima.

Dio je to većeg projekta koje će udruženje realizirati u etapama. Teren na kojem je planirana izgradnja igrališta je veoma zapušten i neuslovan za korištenje, te se na terenu odlaže smeće. Problem je to i mladima i svim drugim ljubiteljima sporta koji nemaju teren za igru. 

Volonteri su već krenuli u obnovu terena za odbojku i košarku, a obnova igrališta za mali nogomet izvest će se sredstvima iz ovog projekta. Uređenjem sportskog terena te prilaza istom stvorili bi se uslovi mladima za bavljenje sportskim aktivnostima. 

Takođe prostor je veoma pogodan i uklapa se u već urađen park te će služiti kao turistička atrakcija ali i za održavanje raznih sportiskih i drugih događaja. 

Kako bi igralište bilo zaštićeno nakon obnove, bit će ograđeno ogradom visine 3 m. Bitno je napomenuti da će ovo biti prvo javno igralište za mali nogomet u ovoj zajednici. – s Amira Avdić i Udruženje žena "Srce i duša" Prokosovići.