Svježe vijesti:

Je li na sceni nova ‘politička trgovina’ u TK? 12 poslanika potpisalo zahtjev za sazivanje nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine TK u petak


Jedna trećina  poslanika potpisala je i uputila rukovodstvu Skupštine Tuzlanskoga kantona  zahtjev za sazivanje nastavka konstituirajuće sjednice za petak, 12.jula, saznaje TIP.ba. Postavlja se pitanje da li se nastavilo osipanje parlamentarne većine (SDA  9, DF 3, SBB 2, Stranka za BiH 2 i dva poslanika SDP-a) jer je svoj potpis na zahtjev stavilo samo 12 poslanika ili je ovo uvod u otkrivanje nove ‘političke trgovine’ u Tuzlanskom kantonu.

˝Na osnovu odredbi Poslovnika tražimo da predsjednik Skupštine iz prethodnog saziva sazove nastavak konstituirajuće sjednice. Ukoliko je predsjednik Skupštine iz prethodnog saziva spriječen ili odbija da postupi po ovom zahtjevu, tražimo da sjednicu sazove poslanik Fahrudin Skopljak (SDA)  uz stručnu pomoć sekretara Skupštini˝, navodi se, između ostalog, u zahtjevu poslanika.

Kako saznajemo, prije početka konstituirajuće sjednice planirano je održavanje sjedice Kluba Bošnjaka na kojoj bi trebao  biti izabran predstavnik u rukovodstvu Skupštine TK, a nakon trebala bi biti nastavljena i sjednica Skupštione TK.