Svježe vijesti:

GRAĐANI KAŽU - Zar jedna suza djeteta vrijedi i jedanog pehara, zlata ili prvog mjesta?Poštovanje i pozdrav, ja kao razočarani roditelj molila bih vas da ovo objavite na vašem portalu ako je ikako moguće bila bih vam zahvalna do neba, samo zbog djece koja su zaista nedužna i iskrena, a ako ne opet vam hvala.

 Jučer u Donjim Hrgovima, u organizaciji Škole fudbala "Perfect" iz Srebrenika, djeca FK Radničkog iz Lukavca su pozvana na turnir. Ta djeca gdje dođu osvajaju turnire, zaista imaju ekipu dobru i uigranu. Medjutim organizator i pojedini klubovi iz Tuzle ne mogu da podnesu to, ubacuju djecu stariju i po 2 godine koji počinju sa oštrim startovima s namjerom da namjerno povrijede djecu. Naši dečki su trebali da igraju za treće mjesto medjutim roditelji i stručni štab se pobune i ORGANIZATORI ih otjeraju nedajući ni da odigraju utakmicu za treće mjesto! Čemu to služi da se djeca zloupotrebljavaju??Zar da ispaštaju nedužna i iskrena djeca, koja su odigrala i prošla grupnu fazu sa 12 pogodaka i nijednog primljenog gola?Zar da naša djeca vječito budu trn u oku mnogih klubova i trenera, samo zato što ZNAJU i  USPIJEVAJU?Zar jedna suza djeteta vrijedi i jedanog pehara, zlata ili prvog mjesta? NE!!Samo ću reći SRAMOTA!! - kazala je za naš blog-portal L.H. majka jednog od lukavačkih mladih fudbalera.

Gdje to živimo? Da li je ovo što želimo svojoj djeci? Da li sistem u kome živimo još u ranoj fazi djetinstva treba pokazati djeci da je korupcija sastavni dio svih segmenata života u BiH i da ne pobjeđuje bolji? Kakvu to ovakvim potezima poruku šaljemo djeci i mladima? Trebaju li zbog tuđe pohlepe žaliti što su rođeni u ovom ovakvom našem sistemu i jedva čekati da odrastu kako bi pobjegli što dalje odavdje?

Pitanja je još mnogo, a proteći će još mnogo vode bosanskohercegovačkim rijekama dok sistem u kome živimo ne postane normalno mjesto za život.

Čestitke ovim mladim lukavačkim momcima na svim dosadašnjim uspjesima i želji da budu najbolji. Pamtite i kad odrastete mijenjajte, i borite se za pravdu i pravednost. Vi ste ono žbog čega vrijedi živjeti i boriti se. Vi ste oni koji dolaze i koji su i naša nada u sretniju budućnost.LTK-INFO.COM

U rubrici GRAĐANI KAŽU svojim čitateljima dajemo priliku da iskažu svoje stavove, probleme, portebe i drugo. Tako nam se obratila čitateljica L.H. (ime poznato redakciji) sa molbom da njen stav bude objavljen na našem blog-portalu. Hvala našoj čitateljici a pozivamo i ostale da ono što smatraju da bi trebalo da se čuje pošalju na našu e-mail adresu : memic.ad@gmail.com ili da nas kontaktiraju na neki drugi način.