Adem M

Adem-Mahovki

Svježe vijesti:

Generalni sponzor NK "Svatovac" Poljice: Agencija "Struja" vl.Mosorović Admir, obezbijedila je set sportske opreme marke Adidas za sezonu 2019/20


Generalni sponzor NK Svatovac Poljice: Agencija "Struja" vl.Mosorović Admir, obezbijedila je set sportske opreme marke Adidas za sezonu 2019/20. 

Novajlije u dresu "Svatovca" zvanično su predstavili novu opremu u kojoj će nastupati naš tim. 

Sportski direktor kluba Mosorović zadržao je igrački kadar na čelu sa iskusnim fudbalerima kao što su: Aljukić, Mušić, Demirović, dok će mladi igrački kadar (14 fudbalera) predvođen Saburovićem, pokušati opravdati očekivanja domaće publike. 

Za novu sezonu, kao veliko pojačanje zvanično je predstavljen Poljički fudbaler Mujagić, a pored njega u tim dolaze još dva izuzetno mlada ali perspektivna fudbalera: Mahir Lugavić (FK Budućnost Banovići) i Ibrahim Bećirović (FK Radnički Lukavac).

 Sportski direktor kluba je najavio da će u novu sezonu ući sa mladim timom, željnim dokazivanja i nadmetanja sa jasnim ciljem da se kroz KUP takmičenje ponovi ili čak nadmaši historijski rezultat, a u ligaškom takmičenju ostvari rezultat među top 5 klubova. 

Nakon renoviranja klubskih prostorija, ovih dana radi se na sanaciji zidane ograde, a uskoro slijedi i nastavak izgradnje tribine, sve u cilju stvaranja što boljih uslova za fudbalere, trenere ali i rukovodstvo kluba.

U nedjelju, na stadionu Krušici, odigrat će se prva pripremna utakmica našeg kluba, u kojoj će snage odmjeriti NK Svatovac i NK Omladinac Mionica.