Svježe vijesti:

Da li će TK sutra dobiti novog premijera ili nam je vikend donio nešto novo?


Nakon što je u petak na sjednici Skupštine TK imenovano novo rukovodstvo i smijenjena Vlada TK, za ponedjeljak je najavljen izbor premijerea TK.

„Već od ponedjeljka ja ću predstavnika skupštinske većine pozvati da odredi kandidata za premijera TK i da u predviđenim rokovima, s obzirom da od 1. 8. počinju godišnji odmori Vlada TK će biti siguran sam do 1. avgusta imenovana“ – kazao je Žarko Vujović, novoizabrani predsjednik Skupštine TK.

Obzirom na česte špekulacije i promjene ko čini skupštinsku većinu ostaje da vidimo da li će TK sutra dobiti novog premijera ili nam je vikend donio nešto novo?

Podsjetimo, na sjednici Skupštine TK koja je održana u petak za predsjednika ovog zakonodavnog organa izabran je Žarko Vujović (SDP), dok su za zamjenike izabrani Lejla Vuković (SBB) i Boris Krešić (DF).

Nakon završenog 4. nastavka konstituirajuće sjednice, uslijedila je sjednica hitnog karaktera na kojoj je smjenjena Vlade TK i prihvaćena Odluka o davanju ovlaštenja sekretarima ministarstara do imenovanja nove kantonalne vlade.