Svježe vijesti:

OBAVJEŠTENJE VEZANO ZA VODOSNADBIJEVANJE : Vijeća MZ Gornje Poljice -


Nakon sinoćnje naše sugestije, a na obavijest građana da u pojedinim dijelovima MZ Poljice Gornje već peti dan nema vode predstavnici Vijeća MZ Gornje Poljice objavili su saopćenje koje je objavljeno na facebook stranici Poljice-X. Saopćenje prenosimo bez izmjena:

Zbog kvara na elektro instalaciji vodovoda "Točak" i smanjenog kapaciteta vodnog zahvata Ugar (zbog nanošenja pijeska u isti usljed vremenskih nepogoda), došlo je do OBUSTAVE U ISPORUCI vode u MZ Poljice Gornje. Nedostaci će biti uklonjeni u što kraćem vremenskom periodu. Ovo je već drugi kvar na vodovodnoj stanici "Točak" iz razloga, što pumpa radi 24 sata, uz potrošnju ele.energije od 6000,00 KM (mjesečno). Međutim, dotok vode u rezervoar "Točak" se smanjio, pa samim tim dolazi do kvara i zastoja u radu motora pumpne stanice. Neisplativa investicija "Točak", već treću godinu nanosi štetu MZ, iz razloga što zamjena pumpe košta mještane MZ Gornje Poljice cca 3000,00 KM. Molimo mještane za strpljenje, i pozivamo nadležne Općinske službe da uz finansijsku pomoć, pomognu u rješavanju tekućeg, gorućeg problema. Preduzeće "Sultan" d.o.o. Poljice-Luakvac se odazvalo na naš poziv, i isto je počelo sa rješavanjem problema na vodovnom zahvatu "Ugar". Vijeće MZ Gornje Poljice
Pridružujemo se apelu Vijeća MZ da se u rješavanje ove problematike uključe i Općinske službe, te pozivamo korisnike na redovno i uredno plaćanje kako bi se ovaj i ovakvi problemi što lakše prevazišli. Na ovako visokim temperaturama ugrožen je normalan život građana, koji trebaju i moraju biti isključivo na prvom mjestu.

Takođe molimo građane za strpljenjeu nadi da će problem biti ubrzo riješen na zadovoljstvo svih strana.