Svježe vijesti:

NAKON SAOPĆENJA NAŠE STRANKE LUKAVAC, OGLASILI SU SE I IZ UDRUŽENJA ALTRUISTA "RUKE PRIJATELJSTVA"


Saopćenje upućeno na blog-portal LTK-INFO.COM prenosimo u cijelosti i bez izmjena:
Povodom danasnjeg  teksta objevljenog iz vase redakcije,imamo potrebu da reagujemo i obrazlozimo javnosti neupucenost Nase stranke Lukavac u rad naseg Udruzenja.
Djecija j. kuhinja Lukavac egzistira vec drugu godinu .Posto smo zaintegrirali cjelokupnu BIH javnost a povodom sto se je i oglasila Nasa stranka Lukavac u vezi rada Djecije j. kuhinje. Udruzenje Altrista zeli da sopsti javnosti:1. Posjedujemo svu potrebnu dokumentaciju i registrovani smo na Drzavnom nivo BIH  u Ministarstvu pravde BIH.To je poznato i Tuzlanskom kantonu a i Opcini Lukavac koji su nekoliko puta slali inspektore i provjeravali.Za to postoje zapisnici inspekcije.2. MI NISMO KRIMINALCI NEGO HUMANITARCI.3.Socijalna pomoc je potreba djeci,starim,borcima,bez obzira koliko vi  tvrdili suprotno.To pokazuje broj nasih korisnika kiji se povecava iz dana u dan.Djeca i ne dolaze u kuhinju za njih dolaze roditelji i preuzimaju hranu.4.12.000 KM  Je odobreno iz Budzeta amandmanom koji je nacelnik Edin Delic napisao i usvojilo jednoglasno 31 vjecnik  O.V.Lukavac.5.Kakav god ishod price bude bez obzira na Budzet.. mi ce mo i dalje raditi i hraniti socijalno ugrozene.
S postovanjem.                                               Predsjednik:Becic Mersudin

P.S. 
Ne igrajte se politike preko leđa djece!!!! Gleda Bog, a gleda i NAROD? Udruženje građana jeste nevladina organizacija i država nema niti igerencije niti obavezu, ništa više nego bilo koji donator. Ne možete nekoga natjerati da slijedi ideju u kojoj ste VI "DOBRI".
A.M.