Svježe vijesti:

Edin Delić pozvao Nikšića da pokrene proceduru isključenja Irfana Čengića iz partije


Ko to tamo predaje?

Predavanje je održao Irfan Čengić! O čemu? Koje su to kvalifikacije po kojim može bilo šta predavati bilo kome? Nije li to uvreda za mlade koji su slušali?

I povrh svega predavač se usudio grubo vrijedjati Vedad Pašić -a.

By the way... Pašić je dekan Prirodno-matematskog fakulteta u Tuzli, doktorirao matematiku u Velikoj Britaniji i danas je jedan od najjačih naučnika koje ima BiH. Čengić se ne bi smjeo usuditi kvalificirati takvog čovjeka, ali od koga je i nije čudo.
Osim toga Vedad je i istinski socijaldemokrata. Pera mu ne mogu odbiti Irfan i njemu slični.

Sa Vedadom sam bio jedan od autora "Tuzlanske inicijative" za koju smo pokupili dovoljno podrške i pretočili je u prijedlog izmjene zakona koga su potpisali gotovo 30 zastupnika u Parlamentu Federacije u formi prijedloga. Zanimljivo da je Vlada premijera Nikšića dala negativno mišljenje o ovom prijedlogu i da isti nije nikada uvrštwn u Dnevni red, a što je krivično djelo Kolegija i Predsjednika. Nismo to zaboravili!

Kao član SDP-a izvinjavam se Pašiću i pozivam predsjednika SDP-a Nermina Nikšića da pokrene proceduru isključenja malog od skandala genseka Čengića. Ovo je samo jedan u nizu sramnih poteza jednog od najvećih promašaja koji je imao SDP poslednjih godina. 
Ne moraju Irfana isključiti po hitnom postupku kao što to učiniše nedavno onim koje nismo smjeli isključivati. Neka ide polako po Statutu. Ima i Irfan svoja prava i bez zasluga.

Vidim da se polemiše o tome ko je snimao i otkud snimak na web-u. Gospodo predavanja su javna - važnije je ono što se čuje.

Napisao je Prof.Dr. Edin Delić na svojoj facebook stranici kao osvrt na događanja vezana za predavanje Čengića, ali i događaje poslije toga.