Svježe vijesti:

Bosanska princeza Džejla Ramović iz Goražda je pobjednica muzičkog takmičenja Zvezde Granda


Mlada Goraždanka Džejla Ramović, koja je tokom ove sezone muzičkog takmičenja Zvezde Granda oduševljavala publiku širom regiona, večeras je i opravdala ulogu favorita te je odnijela pobjedu u iznimno jakoj konkurenciji.
Džejla je u finalu nastupila prva, a publici i žiriju se predstavila s dvije pjesme i to "Ima jedan svijet" Zorice Kondže i "Nismo smjeli" Marije Šerifović. Ova mlada i izuzetno talentirana pjevačica imala je sjajan nastup, a zablistala je u prekrasnoj haljini.

Odluka o pobjedniku donesena je evrovizijskim sistemom bodovanja, a muzičke vještine ocjenjivali su zajedničkim snagama publika te oko 30 regionalnih muzičkih imena.

U finalu se ukupno 16 kandidata iz cijelog regiona borilo da ponese laskavu titulu Zvezde Granda, a osim Džejle Ramović, BiH su na ovom takmičenju predstavljali i Ahmed Orahovčić, Alem Kadić, Armin Jusufović i Sanel Smolo.

Ostali kandidati bili su Stefan Petrović Kosmajac, Milica Atanacković, Nevena Stojanović Nensi, Benjamin Kličić, Nevena Stojković, Katarina Jovanović, Filip Pecovski, Martinijan Kirilovski, Ognen Zdravkovski, Milica Čikarić i Darko Kocevski Darinos.

Drugo mjesto osvojila je Milica Čikarić, dok je trećeplasirani Sanel Smolo, također bh. predstavnik.

Osim što će imati priliku snimiti jednu pjesmu i spot za Grand produkciju, Džejla Ramović je također dobila i luksuzni automobil Škoda Rapid, ali će imati priliku i nastupati na muzičkom festivalu "Ulaz" u Beogradu.

Podsjećamo da je Džejla Ramović još 2016. godine kao 13-godišnja djevojčica odnijela pobjedu u srbijanskom muzičkom showu "Neki novi klinci", u kojem su učestovovala djeca do 15 godina, koja joj je omogućila da snimi dvije autorske pjesme i da se na taj način predstavi široj publici.(Klix)

P.S.

BRAVOOOOOOO DŽEJLAAAA, LIČNOO SAMMM PRESRETAN. ČESTITAM TI OD SRCA

Od njene 12-te godine je pratimi slušam. Oborila me je s nogu i bezbroj puta u suze bacila (kao i u ovom trenutku) svojom numerom i izvedbom "Koračnice" kojom je dokoračala evo do pobjednice 13-te sezone ZVEZDA GRANDA. Poslušajtev borbu Davida i ŽIRIJA/GOLIJATA:
Admir Memić