Svježe vijesti:

Za mandatara Vlade TK; Pored Envera Bijedića, predloženi su Aziz Čačković, Kadrija Hodžić i Senaid Memić


SDP, koji je pokrenuo proceduru formiranja programske Vlade Tuzlanskog kantona, završava proces kandidiranja za ministarske i premijersku fotelju. Za sada su pristigla četiri prijedloga za mandatara Vlade, koja bi mogla biti formirana do kraja ovog mjeseca, navodi FTV.

Kadrovska komisija i Kantonalni odbor SDP-a uskoro će selektirati šest kandidata za ministre i kandidata za mandatara Vlade.”Došlo je 40-ak imena”, kazao je za FTV predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Enver Bijedić i najavio sastanak u ponedjeljak radi pravljenja spiska.

A u proceduri su četiri kandidata za mandatara Vlade. Pored Envera Bijedića, predloženi su Aziz Čačković, Kadrija Hodžić i Senaid Memić.

Već u ponedjeljak će 18 zastupnika koji su podržali SDP-ovu incijativu za formiranje programske Vlade održati sastanak na kojem bi se trebali utvrditi principi djelovanja nove skupštinske većine. Nezvanično, i SDA, koja je najavila razgovore sa svim parlamentarnim strankama, također pokušava formirati skupštinsku većinu, objavila je FTV.