Svježe vijesti:

Pismo Nikšiću: Dragi moj predsjedniče, JA bi se ono, ama baš zabrinuo


Iako se radi o uzorku od 2,5 % ukupnog broja članstva SDP-a BiH, ili ti uzorku od 5-10 %, onih koji su platili članarinu. Mada je anketa prije 20-tak sati potekla iz grupe koju vodim, od mene koji bezrezervno dajem podršku Edinu Deliću, a podsjetit ću da je ta grupa i sve ono što radim na netu u oktobru dalo bezrezevnu podšku tebi, Denisu, SDP-u i svim našim kandidatima. Podsjetit ću te da naše čitateljstvo i članstvo u grupama nije samo iz Lukavca, već iz Bihaća, Travnika, Zenice, Livna, Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Banja Luke, Bijeljine, Srebrnice, Mostara... i drugih naših gradova, pa vjerujem da nas prate i u tvom Konjicu, jer jedna od grupa je formirana kao podrška tebi i Denisu.

Analize, pretpostavke nekih stručnjaka, ankete koje provode određene ustanove specijalizirane za to. Ništa nije mjerodavnije nego ono kada na Facebooku, u anketi koju niti možeš mijenjati niti dodavati duple glasove kao neki potpise, svojim imenom i prezimenom daš glas podrške nekome. To je tapija i ništa mjerodavnije nema. Pogledaj da su to stvarni ljudi, stvarni profili, stvarno mišljenje naroda. Mada vjerujem da svi i nisu članovi SDP-a, svi su oni narod i eksplicitno su jasni koga žele na čelu SDP-a. Koga u konačnici žele na čelu BiH države.

Samo se kao prijatelj koji se bori pod zastavom SDP-a pitam, gdje si sve to pogriješio pa da narod ovako reaguje. Ili su istinski članovi SDP-a u Prof.dr. Edinu Deliću prepoznali vrijednosti za koje misle da im nisi spreman pružiti.

U ime SDP-a, i u ime čestitih članova partije, molim te kao istinskog socijaldemokratu, ne dozvoli malverzacije sa kojima su možda neki iz tvog tima krenuli ili nedaj bože pokušaj krađe izbora. Volja naroda se ne može pobijediti. Stvoren je revolt koji smo mi u Lukavcu imali u maju prošle godine, kada je hiljade građana ustalo da zaštiti svoju volju. Građani, a posebno članovi SDP-a BiH se bude u svim krajevima države sa jasnim stavom, njihova odluka se mora poštivati.

Ako osjetiš ovaj val koji je krenuo iz Lukavca, i misliš da će te odnijeti sa scene, ne posustaj, nego se izdigni iznad uskostranačkih interesnih skupina i pridruži se stihiji koja je spremna graditi SDP ZA SVE NAS.

Admir Memić

Pročitajte komentare iz dvije grupe: